JAB Rôzne

Zlákajú aj vás? TOP 10 podujatí, ktoré nás vo februári čakajú v Spišskej a okolí

Február je už tu. Pozreli sme sa na akcie, ktoré sú počas neho v pláne v Spišskej a okolí. Prinášame vám výber tých, ktoré sú podľa nás najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Zlákajú aj vás? TOP 10 podujatí, ktoré nás vo februári čakajú v Spišskej a okolí
Zdroj: TASR

Metropolitný ples

4. februára o 19:00 hod, hotel Metropol

V prvú februárovú sobotu si budete môcť zaplesať v hoteli Metropol. Druhý metropolitný ples bude mať aj charitatívny rozmer. Exkluzívnym hosťom plesu bude známy český hudobný umelec a spevák Ondřej Gregor Brzobohatý. Tešiť sa môžete aj na covery známych hudobných skladieb v podaní energickej dievčenskej kapely Girls from the moon. Nebudú chýbať ani tanečné vystúpenia a tombola.

Husľový recitál

9. február o 18.00, Koncertná sieň Reduty

Už o pár dní si môžete vychutnať jedinečný koncert husľového virtuóza, pedagóga a pútavého sprievodcu hudobnou históriou Petra Michalicu v koncetrnej sieni historickej Reduty. Husľový recitál bude klavírne doprevádzať Viera Bartošová.

Pat a Mat

10. február o 17:00 hodine, kino Mier

Rozprávkovo – divadelné predstavenie pre najmenších je pripravené v Dome kultúry na sídlisku Mier. Uvidíte v ňom známe rozprávkové postavičky z večerníčkov Maťko a Kubko, Slimák Maťo a škriatok Klinček, Traja chrobáci, Majka z Gurunu či Deduško Večerníček.

Spišský rifľový bál

10. február o 18.00 hod, hotel Čingov

Na netradičný ples v pohodlnom oblečení sa môžete tešiť v piatok 10. februára v priestoroch hotela Čingov. O zábavu počas večera sa postará DJ Štefan Sklenár a nebude chýbať ani tombola. Plesajúci sa môžu tešiť aj na hostí večera, ktorými sú Lucia Molnárová a gitarista Michal Bugala. Polnočná kapustnica dodá plesajúcim nepochybne energiu na zábavu až do rána.

Reprezentačný ples

11. február o 19.00 hod, KD Smižany

Aj v susedných Smižanoch sa bude vo februári plesať. 8. ročník Reprezentačného plesu obce sa bude konať v spoločenskej sále kultúrneho domu. Moderátorom večera bude veľký zabávač Michal Hudák. Tešiť sa môžete aj na bohatý hudobný program. Na plese vystúpi Cimbalová hudba z Giraltoviec, Hic Music zo Stropkova či tanečná škola Meteor z Košíc. Program spetrí aj skupina historického šermu Jago.

La Giogia

13. február o 18:00 hod, kino Mier

Silný zážitok si v našom meste nepochybne odnesiete aj z koncertu známeho tria, ktoré prezentuje hudobný štýl pop opera tým, že spája populárnu hudbu a operný spev. Repertoár skupiny La Giogia tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale najmä pozoruhodné úpravy známych slovenských a českých hitov, ktoré v ich podaní znejú doteraz nepočutým, originálnym spôsobom. Doprevádzať ich bude bývalý orchester folklórneho súboru Lúčnica – Dobrá Muzika

Pankuškové fašiangy

18. a 19. február, Plejsy -Krompachy

Bohatý program, dobrá muzika a v neposlednom rade pankušky. Toto všetko môžete zažiť len na skok od Spišskej. Na piatom ročníku Pankuškových fašiangov si prídu na svoje aj milovníci mäsitých pokrmov. Návštevníci budú môcť ochutnať typické zabíjačkové špeciality a pochutiny, ktoré pripravia dolnozemskí Slováci z Nadlaku a Békešskej Čaby. Pripravené sú aj rôzne súťaže v jedení pankušiek, hot-dogov či klobás. Nebudú chýbať ani sochy zo snehu či snehový had na svahu.

Milosrdní ako Otec

19. február o 15:00 hodine, kino Mier

Muzikál s názvom Milosrdní ako Otec pozýva všetkých zastaviť sa nad jedinečným príbehom z evanjelia, ktorý vykresľuje dobrotu Otca a jeho otvorené srdce pre márnotratných synov. Muzikál vznikol vďaka ochotníkom z Topoľčian pod vedením sestier Božského Vykupiteľa. V Spišskej Novej Vsi môžete tento muzikál vidieť 19. februára.

Pozrite si mesto zhora

23. február, veža Rímskokatolíckeho farského kostola

V rámci medzinárodného dňa turistických sprievodcov môžete 23. februára spoznať históriu nášho mesta pri pri výstupe na neogotickú vežu Rímskokatolíckeho farského kostola Nanebovzatia Panny Márie. Výstupy sú plánované o 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hodine. O 17.00 hodine v ten istý deň sa bude konať večerný výstup vo svetle sviečok. Počet účastníkov na jeden výstup je obmedzený preto je nutné svoju účasť nahlásiť vopred v turistickej informačnej kancelárii.

Ples ľudí s dobrým srdcom

25. február o16.00, Koncertná sieň Reduty

Plesové obdobie je v plnom prúde a aj ku koncu mesiaca sa bude v Spišskej Novej Vsi plesať. Spišská katolícka charita v spolupráci s Mestským kultúrnym centrom a Klubom detí a mládeže slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Spišskej Novej Vsi pripravila už 21. ročník plesu ľudí s dobrým srdcom. O spríjemnenie večera sa postarajú hudobníci Jozef Valkoššák a Radovan Olejník.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM