Samospráva

Zimná údržba v našom meste? S týmto sa spišskonovoveská radnica obracia na ľudí!

Mestský úrad v Spišskej Novej Vsi sa rozhodol obrátiť na ľudí s výzvou. Tá sa týka zimnej údržby v našom meste. Tu sú podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Zimná údržba v našom meste? S týmto sa spišskonovoveská radnica obracia na ľudí!
Zdroj: Dnes24.sk

Zimné obdobie okrem snehu prináša aj prácu či povinnosti samospráve vyplývajúce zo zákona. Novelou Zákona o pozemných komunikáciách č. 135/1961 Zb. (cestný zákon) prešla povinnosť odstraňovať závady v „schodnosti“ komunikácií určených pre chodcov bez prieťahov na správcov miestnych komunikácií.

„Z hľadiska zabezpečenia výkonu tejto činnosti sa obraciame na vás, občanov, prípadne správcov bytových domov, ktorí by mali záujem spolupracovať s mestom pri výkone ručného čistenia chodníkov v zimnom období na základe dohody o vykonaní práce,“ píše sa na webovej stránke mesta s tým, že predstavou mesta je rozdelenie jednotlivých úsekov chodníkov podľa miesta bydliska potenciálnych „správcov“.

„V súčasnosti ide o prieskum záujmu s následným vyhodnotením a určením presnejších podmienok a rozsahu práce,“ dopĺňajú kompetentní.

V prípade záujmu treba kontaktovať oddelenie výstavby a dopravy, respektíve oddelenie komunálneho servisu na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi. Je potrebné nahlásiť: meno, priezvisko, adresu bydliska, telefonický kontakt, e-mail – podľa možnosti. Oprávnení sú záujemcovia starší ako 18 rokov. Záujemcovia budú upovedomení o termíne stretnutia, na ktorom budú podané bližšie informácie.

Kontaktné údaje:

  • Odd. výstavby a dopravy: Ing. Ivan Jacko (ivan.jacko(at)mes­tosnv.sk, 4152 331, 0917 636 226)
  • Odd. komunálneho servisu: Tomáš Hamráček (tomas.hamracek(at)mes­tosnv.sk, 4152 228, 0908 643 065)

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V prvú januárovú sobotu si cyklisti zmerali svoje schopnosti na snehu. Zábery z pretekov si môžete pozrieť v priloženej galérii.

OBRAZOM: V Spišskej Novej Vsi sa konali cyklistické preteky na snehu
24
Galéria

Hl. foto: ilustarčné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM