Rôzne

Žiaci základných škôl na Spiši dokázali, že osud iných im nie je ľahostajný: Komu a čím pomáhali?

O tom, že pomáhať môže ktokoľvek bez rozdielu veku svedčí aj čin žiakov základných škôl na Spiši. Osud chorého chlapčeka či opustených zvieratiek nie je ľahostajný ani mladšej generácii. Počas školského roka vyzbierali skoro 50 000 vrchnáčikov od PET fliaš.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci základných škôl na Spiši dokázali, že osud iných im nie je ľahostajný: Komu a čím pomáhali?
Zdroj: Dnes24.sk

Siedmaci na základnej škole v Rudňanoch sa rozhodli, že osud zvieratiek, ktoré skončia v útulkoch im nie je ľahostajný a preto sa rozhodli pomôcť zbieraním vrchnáčikov z Pet fliaš. Ako nám prezradila jedna zo žiačok robili tak celý školský rok a podarilo sa im vyzbierať 15 000 vrchnáčikov. V doprovode svojich učiteliek, tak štyri plné vrecia odovzdali na jedno zo zberných miest v Spišskej Novej Vsi – na veterinárnej ambulancii na sídlisku Mier.

Ako nám vysvetlila veterinárka v Spišskej Novej Vsi sa nachádza deväť zberných miest, kde ľudia môžu odovzdávať nazbierané vrchnáčiky. „My ich odovzdávame občianskemu združeniu, ktoré za ne dostane peniažky a následne ich využíva pre zvieratká v útulkoch na ich očkovanie a stravu,“ ozrejmila s tým, že v takomto počte im vrchnáčiky ešte nikto nedoniesol.

Prečo sa rozhodli práve pre pomoc zvieratkám sme sa spýtali jedného z nich. „Doma mám tiež psíka a celkovo mám zvieratá veľmi rád. Tie vrchnáčiky by sme aj tak vyhodili a takto môžeme aspoň pomôcť,“ povedal Leo. No nie len siedmaci z Rudnian sa rozhodli pomáhať.

Do zberu vrchnákov od PET fliaš sa zapojili aj žiaci zo základnej školy v Bystranoch. Od októbra minulého roku vyzbierali vyše 30 000 vrchnákov čo je takmer desať vriec. Vrchnáky sa rozhodli podľa slov riaditeľky školy Júlii Čurillovej zbierať pre trojročného Alexandra z Košíc, ktorý je od narodenia postihnutý. Za peniaze od vyzbieraných vrchnákov absolvuje rehabilitačné cvičenie, ktoré veľmi potrebuje na to, aby mohol v budúcnosti chodiť.

Čítajte tiež:

Siedmaci z Rudnian nazbierali 15 000 vrchnáčikov na pomoc zvieratkám...
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM