Rôzne

Žiaci a učitelia z novoveských škôl ukázali veľké srdce: Takto pomohli ľuďom v núdzi, FOTO

Niektoré stredné a základné školy z nášho mesta sa zapojili do zbierky na pomoc ľuďom v núdzi. Zbierka s názvom Kilo za pomoc mala v Spišskej premiéru.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci a učitelia z novoveských škôl ukázali veľké srdce: Takto pomohli ľuďom v núdzi, FOTO
4
Galéria
Zdroj: OZ Život v meste SNV

Prvýkrát sa v našom meste konala zbierka s názvom Kilo za pomoc, do ktorej sa zapojili aj na niektorých stredných a základných školách v Spišskej Novej Vsi. Ich žiaci a učitelia ukázali veľké srdcia a vyzbierali množstvo potravín a drogérie pre rodiny a ľudí v núdzi.

Do zbierky sa zapojili viaceré spišskonovoveské stredné školy ako Gymnázium Javorová 16, Technická akadémia, Hotelová akadémia, Stredná odborná škola ekonomická ako aj dve základné školy a to ZŠ Lipová a ZŠ Levočská.

„Veľmi sa teším, že tento prvý ročník dopadol nad naše očakávania. Vyzbieralo sa množstvo trvanlivých potravín, sladkostí a drogérie, ktoré pomôžu. Chcem sa zo srdca poďakovať všetkým deťom a ich rodičom, učiteľom a riaditeľom škôl, ktorí sa zapojili do tejto zbierky. Dnes žijeme dobu, kedy sa môže hocikto z nás ocitnúť v núdzi. Hoc len dočasne, no je dobré, že aj títo ľudia nájdu v Spišskej Novej Vsi organizácie, ktoré im vedia pomôcť,“ povedal organizátor zbierky, Tomáš Cehlár, predseda občianskeho združenia Život v meste SNV.

Ako doplnil, prijímateľmi darov boli občianske združenia Spišská katolícka charita a Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, ktoré sa aj v našom meste venujú práve pomoci rodinám a ľudom v núdzi.

„Cieľom zbierky bolo vyzbierať čo najviac trvanlivých potravín a drogérie, pretože tieto položky tvoria značnú časť rozpočtu každej rodiny či jednotlivca. Sú medzi nami bohužiaľ rodiny a ľudia, ktorí, keď zaplatia náklady za bývanie, nezostane im dostatok peňazí na základné potraviny, a už vôbec nie na základné potreby pre život. Vyzbierané darované potraviny a drogériu postupne distribuujeme a venujeme ľuďom a rodinám v núdzi, ktorí sú našimi klientmi alebo sú u nás zaevidovaní v rámci nášho regiónu Spišská Nová Ves,“ priblížila Petra de Campos zo Spišskej katolíckej charity.

Spišská katolícka charita je podľa jej slov aktívna v rámci potravinovej a humanitárnej pomoci, daruje potravinové a hygienické balíčky núdznym. „ V roku 2017 sa nám podarilo distribuovať 47 213 potravi­nových balíčkov, čo v prepočte predstavuje hmotnosť 637 375,5 kíl. Počet obdarovaných klientov bol takmer 5000. Taktiež sme distribuovali 8 246 hygienických balíčkov, v prepočte 12 369 kilogramov pre 4 100 klientov, “ doplnila.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Ukázali, že im záleží na druhých: V Spišskej pomáhali študenti i pedagógovia
4
Galéria
Zdroj: OZ Život v meste SNV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM