Rôzne

Železnice sa obracajú na verejnosť: Chystá sa výluka v úseku Spišské Podhradie – Spišské Vlachy

Železnice Slovenskej republiky informovali, že v úseku Spišské Podhradie – Spišské Vlachy budú prebiehať výlukové práce.

Ilustračný obrázok k článku Železnice sa obracajú na verejnosť: Chystá sa výluka v úseku Spišské Podhradie – Spišské Vlachy
Zdroj: TASR

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú dňa 24. septembra od 8.00 hod. do 24.00 hod. a 25. septembra v čase od 0.00 hod. do 18.00 hod. realizovať výlukové práce v úseku Spišské Podhradie – Spišské Vlachy.

„V rámci tejto výluky sa opraví priecestie v km 0,555 (SP0252). Práce zahŕňajú odstránenie asfaltu, starej priecestnej konštrukcie, trhanie koľajového poľa, zriaďovanie podvalového podložia, montáž nového koľajového poľa, smerovú a výškovú úpravu koľaje na traťovú rýchlosť, zhutnenie štrkového lôžka, zváranie koľajníc, asfaltovanie priecestia a priľahlých úsekov cestnej komunikácie na priecestí a doplnenie a úprava štrkového lôžka do profilu,“ uviedli ŽSR.

Michal Lukáč, hovorca Železníc Slovenskej republiky, doplnil, že cestná uzávierka priecestia potrvá od 24. septembra od 7.00 hod. nepretržite do 25. septembra 19.00 hod.

Lukáč zároveň dodal, že obchádzka povedie po komunikáciách, ktoré sú označené dočasným dopravným značením.

„ŽSR prosia o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ dodal hovorca.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Vedeli ste? Knihovníci v Košiciach vytvorili nový rekord. Viac sa dozviete v priloženom videu.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM