Rôzne

Zberatelia aj turisti sa zaiste potešia: Aj Levoča bude mať svoju nulovú eurobankovku

Ďalším mestom, ktoré sa bude môcť pochváliť lákavým suvenírom, bude susedná Levoča. Predaj nulovej eurobankovky sa začne už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Zberatelia aj turisti sa zaiste potešia: Aj Levoča bude mať svoju nulovú eurobankovku
Zdroj: Dnes24.sk

Levoča bude mať svoju nulovú bankovku. Tejto informácii sa istotne potešia nielen všetci numizmatici, ale i turisti a návštevníci mesta. Vyobrazená bude na nej podľa slov kompetentných budova historickej radnice. Levoča sa tak pridá k mestám ako Košice, Prešov či Spišská Nová Ves, ktoré už nulové bankovky ponúkajú.

Vedenie mesta Levoča dalo vyhotoviť nulovú suvenírovú bankovku pri príležitosti 770. výročia prvej písomnej zmienky. Vyjsť by mala v náklade 10-tisíc kusov.

Predaj nulovej eurobanky sa začne 16. septembra 2019 od 9:00 hod v Informačnej kancelárii na námestí Majstra Pavla.

Aj levočskú nulovú suvenírovú bankovku vyrobia zo 100% bavlneného papiera, ktorý sa používa pri výrobe skutočných eurobankoviek. Niesť bude niektoré ochranné prvky, napríklad hologram, mikrotlač, či UV ochranné prvky.

Vďaka číslovaniu ako pri pravých bankovkách, je každý vydaný kus unikát. Cieľom konceptu EuroSouvenir Slovensko je podporiť a propagovať turizmus v Európe, či upozorňovať na najzaujímavejšie kultúrne pamiatky, turistické lokality, podujatia či osobnosti.

V priloženej galérii si môžete pozrieť, ako to vyzeralo pri predaji nulovej eurobankovky v našom meste.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zábery, ktoré hovoria za všetko: Takýto záujem spôsobila novoveská eurobankovka
8
Galéria

Hl. foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM