JAB Rôzne

Zažite super nápad pretavený do praxe: Výmenný bazár bez platidiel v Spišskej!

Pekný nápad pretavený do praxe. Presne to zažije Spišská Nová Ves už onedlho. Ľudia môžu peniaze pokojne nechať doma.

Ilustračný obrázok k článku Zažite super nápad pretavený do praxe: Výmenný bazár bez platidiel v Spišskej!
Zdroj: Facebook

Je vám ľúto len tak vyhodiť veci, ktoré sú stále v dobrom stave, no vy sami ich už nepotrebujete? Môžete nimi potešiť niekoho druhého a zároveň si sami spraviť radosť inými vecami. A to všetko priamo v meste a bez toho, že by ste museli otvárať svoje peňaženky.

V Spišskej Novej Vsi sa totiž bude konať Zóna bez peňazí. „Ide o príjemnú akciu, v rámci ktorej ľudia môžu darovať veci, ktoré už nepotrebujú či vymeniť ich za také, ktoré sa im páčia. Alebo si môžu zobrať to, čo by sa im mohlo hodiť. Hlavná myšlienka celej akcie je urobiť krajšie Vianoce tým, ktorí si to nemôžu prevažne pre nedostatok peňazí dovoliť,“ ozrejmil vedúci Klubu mladých Matej Farkalín.

Na Zónu tak možno doniesť svoje veci a zobrať si domov veci niekoho iného. Alebo iba priniesť veci na darovanie a odísť či zobrať čosi pre seba aj bez toho, aby niečo človek priniesol.

Zóna bez peňazí sa bude konať 3. decembra od 10.00 hod. až do večerných hodín v Klube mladých na Zimnej ulici.

Okrem toho je táto milá akcia spojená s tvorivými dielňami, ako je výroba tašiek z trička či peňaženky z tetrapaku. Na akcii sa viac dozviete aj o hlavnom organizátorovi celej akcie komunitnej záhrade – ZáZeMie. Čakajú na vás aj rôzne ochutnávky a premietanie filmov, ktoré začne od 18.00 hodiny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM