JAB Rôzne

Zaujímavý festival novoveských gymnazistov: Tentokrát na doskách Spišského divadla

Týmto sa nemôže pochváliť hociktorá škola. Osemročné gymnázium v Spišskej pripravuje už štvrtý ročník svojho vlastného jarného festivalu.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý festival novoveských gymnazistov: Tentokrát na doskách Spišského divadla
Zdroj: Gymnázium Javorová

Jarný festival gymnázia na Javorovej ulici v Spišskej Novej Vsi si môžeme vychutnať už o pár dní. Ako nám prezradila autorka nápadu – pani učiteľka Daniela Lozanová – ide o špecifické podujatie, asi jediné svojho druhu v našom regióne, ktoré sa uskutoční už po štvrtýkrát.

Festival plný umeleckého slova, tanca a hudby – PRVOSIENKA 2018 sa bude konať 12. apríla o 16:00 v Spišskom divadle.

„Prvoradým cieľom tejto akcie je umožniť našim žiakom a študentom ukázať svoj výnimočný talent. Pretože naši študenti, okrem toho že sú výborní študenti sú vynikajúci hudobníci, speváci, tanečníci a aktívne pôsobia v mnohých ďalších umeleckých oblastiach. To všetko spája práve Prvosienka,“ ozrejmila Lozanová.

Ako doplnila, Prvosienka je výhradne dobrovoľná akcia. Všetci, ktorí sa v programe predstavia, tak robia z vlastnej vôle, s láskou k umeniu. V prvom ročníku odzneli jazyky, ktoré sa na uvedenom gymnáziu vyučovali. O rok neskôr pribudla španielčina a čeština. „Tento rok budú diváci v hľadisku počúvať aj ukážku poľského umeleckého slova,“ prezradila učiteľka s tým, že v programe sa predstavia čísla v podaní študentov v angličtine, nemčine, ruštine, taliančine, španielčine, slovenčine, češtine a v poľštine.

„Prvosienka 2018 víta jar, čo predvedú aj mladí umelci z Javorky. Sú výnimoční, sú skvelí. Veríme, že prežijete príjemné popoludnie s umeleckým slovom a hudbou. Všetci ste pozvaní, vstup je voľný,“ uzavrela Daniela Lozanová.

V našej galérii si môžete pozrieť jedno z vystúpení gymnazistov z minulého roku.

Padne vám sánka: Takto krásne to rozbalili gymnazisti zo Spišskej na pódiu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM