Iné športy

V Spišskej sa uskutočnia Majstrovstvá Slovenska: V slalome na kolieskových korčuliach!

Spišská privíta začiatkom augusta inline korčuliarov zo šiestich krajín. Stane sa miestom Majstrovstiev Slovenska v slalome na kolieskových korčuliach.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej sa uskutočnia Majstrovstvá Slovenska: V slalome na kolieskových korčuliach!
Zdroj: TASR

Metropola stredného Spiša sa stane už onedlho miestom konania Majstrovstiev Slovenska v slalome na kolieskových korčuliach (športovci poznajú túto disciplínu pod označením inline alpine).

Majstrovstvá sa uskutočnia 4. augusta, kedy sa na Lipovej ulici (v priestore komunikácie smerujúcej od športovej haly na sídlisko Tarča) stretnú tímy z Českej republiky, Poľska, Srbska, Ukrajiny, Lotyšska a, samozrejme, všetci aktívni pretekári zo Slovenska.

O titul majstra Slovenska bude súťažiť celkovo 60 pretekárov. Medzi nimi nebude chýbať ani jedna z najlepších svetových pretekárok Gabriela Kudělásková z Českej republiky, ktorá skončila na 3. mieste vo svetovom pohári za rok 2017.

Majstrovstvá Slovenska budú súčasne aj piatym kolom CILA Cup-u, čo je český pohár inline alpin, v ktorom zápolia aj slovenskí pretekári. Preteky v Spišskej Novej Vsi prebehnú v dvoch kolách, víťazom bude pretekár s najlepším súčtom časov oboch kôl.

Pretekári budú rozdelení do piatich vekových kategórií. Majstrom Slovenska sa stáva najlepší pretekár zo Slovenska vo svojej vekovej kategórii. Preteky sa uskutočnia pod záštitou mesta Spišská Nová Ves, Slovenského rýchlokorčuli­arskeho zväzu, Správy telovýchovných zariadení a Keselý teamu.

Z dôvodu usporiadania podujatia treba počítať aj s dopravným obmedzením. Časť komunikácie na Lipovej ulici (kopec za športovou halou) bude v deň konania od 7:00 do 19:00 hod. uzatvorená.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM