JAB Samospráva

Zaujímavé cifry týkajúce sa volieb v Spišskej: Toľkoto kandidátov sa pobije o 19 poslaneckých flekov

Nedeľná polnoc bola konečným termínom pre uzatvorenie kandidátnych listín nielen pre uchádzačov o post primátora miest, ale aj pre záujemcov o poslanecké mandáty. Pozrite sa, aký záujem bol v minulom volebnom období o tieto posty a ako je to teraz.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé cifry týkajúce sa volieb v Spišskej: Toľkoto kandidátov sa pobije o 19 poslaneckých flekov
Zdroj: Webnoviny.sk

V Spišskej Novej Vsi je k dispozícii 19 poslaneckých miest, o ktoré sa zaujíma dokopy presne 67 občanov. „Záujem je tentoraz o čosi menší ako pred štyrmi rokmi, keďže v predchádzajúcich komunálnych voľbách zaregistrovali celkom 72 záujemcov," informovala vedúca právneho oddelenia. Naopak podľa jej slov v roku 2010 o kreslo primátora bojovali traja kandidáti. „Toto volebné obdobie boli piati kandidáti na primátorské kreslo. Jeden sa však vzdal kandidatúry vzdal,“ doplnila.

,,Menoslov kandidátov na poslancov ešte nie je k dispozícii. Ten bude známy verejnosti až po zaregistrovaní všetkých kandidátov a po zasadnutí volebnej komisie, ktoré prebehne v piatok,“ prezradila pre Spišskú 24 zapisovateľka volebnej komisie Lucia Baldovská.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM