JAB Kultúra

Zapisujte do kalendára: TOP akcie, ktoré nás v Spišskej čakajú do konca roka

Vybrali sme podujatia, ktoré sa ešte do konca roku 2018 v našom meste uskutočnia a ktoré sú zároveň podľa nás tie najzaujímavejšie. Zoznámte sa s nimi aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Zapisujte do kalendára: TOP akcie, ktoré nás v Spišskej čakajú do konca roka
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto SNoV

V centre mesta bude 28. novembra od 16:00 rušno. Spišská Nová Ves pripravila projekt pod názvom Mesto SNoV, v rámci ktorého bude pre ľudí pripravený videomapping na fasáde evanjelického kostola či zaujímavá svetelná inštalácia. Súčasťou bude aj uvedenie prvého historického románu o histórii zvonolejárstva v metropole stredného Spiša s názvom Zvony v srdci od Jána Štiavnického.

Ekotopfilm – Envirofilm

Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm zavíta 29. novembra do spišskonovoveského Kina Mier. Pre návštevníkov je pripravený pestrý program dokumentárnych filmov, ktoré prenesú diváka prostredníctvom filmového plátna do divokej prírody, ale aj priamo do centra nelegálneho obchodu. Okrem jedinečných filmov z celého sveta festival prináša aj sprievodnú diskusiu O živých riekach. Na svoje si prídu aj žiaci základných a stredných škôl, pre ktorých je pripravený doobedný Junior festival.

Prichádza zima k nám

Aj tento rok zavíta Mikuláš zo svojou družinou pred Centrum voľného času Adam aby potešil najmenších a rozsvietil vianočný stromček. Slávnostné popoludnie odštartuje 6. decembra od 13:00, kedy bude prebiehať priamo v areáli centra tradičný jarmok. Súčasťou popoludnia bude aj vystúpenie detí z MŠ, ZŠ a CVČ. Nebude chýbať ani večerná vianočná rozprávka.

Vianočný trh

Atmosféra tohto lákavého podujatia pravidelne dokáže vytiahnuť do ulíc množstvo ľudí. Novovešťania si už teraz môžu značiť do kalendára termín konania tejto obľúbenej akcie. Vianočný trh v našom meste bude v dňoch 7. 12. 2018 – 9. 12. 2018 (piatok, sobota, nedeľa). Ak by ste nevedeli, v metropole Spiša to bude už 28. ročník Vianočného trhu.

Spiš a vznik Československa

Hoci ČSR vznikla oficiálne 28. októbra 1918, jej formovanie trvalo omnoho dlhšie. Aké miesto mal v tomto procese Spiš? Čo vieme o troch republikách, ktoré boli v priebehu roka 1918 vyhlásené na východnom Slovensku? Kde sa Spiš mohol ocitnúť, ak by sa udalosti po rozpade Rakúsko-Uhorska vyvíjali inak? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky poskytne 8. decembra o 18:00 Martin Furmanik z Múzea Spiša, ktorý zároveň v čajovni Alchýmka predstaví svoju novú knihu venovanú téme diskusie.

Desmod / Teatro set 2018

Jeden zo série koncertov TEATRO SET sa uskutoční aj v Spišskej Novej Vsi v Dome kultúry Mier. Veľa hudby s vtipným doprovodom moderátora, ktorý spolu s Kulym komunikuje s publikom. Divák bude mať 11. decembra o 19:00 hod možnosť žiadať zahratie konkrétnej skladby a dokonca s venovaním. Jednoducho „divák nič nemusí, ale môže všetko…“

Novejša Battle

Tanečná skupina Denzz Industry sa po minuloročnom veľmi úspešnom podujatí rozhodla zorganizovať v poradí druhý Novejša Battle. Tentokrát to bude lepšie, väčšie a omnoho viac premakané. Novejša Battle odštartuje 22. decembra od 15:00 hod.

MMA Pit Cage Fight

Najstaršia slovenská organizácia MMA – PCF – Pit Cage Fighting, známa svojou kvalitou zápasov a skvelou hudobnou a svetelnou šou, prináša 19. pokračovanie svojich veľmi úspešných turnajov MMA. Tie sa uskutočnia v športovej hale 22. decembra od 18:00. Diváci sa môžu tešiť na medzinárodnú profesionálnu fightcard, ktorú organizátori posunuli opäť o level vyššie, mená ako Ladislav „Black Prince“ KOKY (SVK), Mariusz „Radzik“ Radzisewski (POL), Guilherme „Warrior“ Cadena Martins (BRA), Leonard „Pretty Boy“ Spišský (SVK).

Vianočný koncert Michala Smetanku

Vianočné piesne, ktoré spievali naši predkovia a my sme ich už zabudli pripomenie v Spišskej Novej Vsi Michal Smetanka 27. decembra o 19:00. Vianočný koncert O Vianociach trochu iných a inak si môžete vychutnať v závere roka 2018 v divadle Kontra.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM