JAB Rôzne

Zamerané na deti: Toto si môžu užiť počas augusta v Spišskej a okolí

Letné prázdniny sa prehupli do svojej druhej polovice a deti si môžu užívať voľné dni ešte plnými dúškami. Na čo sa môžu v auguste tešiť? Tu je náš výber.

Ilustračný obrázok k článku Zamerané na deti: Toto si môžu užiť počas augusta v Spišskej a okolí
Zdroj: TASR

Ani sme sa nenazdali a za nami je už polovica letných prázdnin. Ak hľadáte počas augusta pre svoje ratolesti nejakú zábavu, tu sú naše tipy.

Detské popoludnie na Podlesku

5. augusta od 13:00, Podlesok

Už tento víkend môžete spestriť deťom prázdniny na Podlesku a to v spoločnosti speváka Mira Jaroša. Okrem koncertu čaká na najmenších aj zaujímavé popoludnie. Hľadanie pokladu, ukážky hasičskej a horskej techniky či minidiskotéka. Aj to bude súčasťou podujatia. Nebudú chýbať rôzne súťaže ani atrakcie, akými sú nafukovacia šmýkačka, hrad či maľovanie na tvár.

Divadlá pred Redutou

6., 13., 20. augusta, o 16:00, pred Redutou

V rámci kultúrneho leta si najmenší prídu na svoje aj počas troch augustových nedelí. Práve vtedy si môžu vychutnať rozprávku zadarmo priamo pred Redutou. Najbližšiu nedeľu to bude rozprávka v podaní Divadla na Predmestí zo Spišskej – Danka a Janka. 13. augusta zahrá Divadlo Portál z Prešova rozprávku o Žabej princeznej a v predposlednú augustovú nedeľu to bude rozprávka o Jankovi a Marienke v podaní Divadla zo šuflíka Žilina.

Detské nedele na Spišskom hrade

13., 20., 29. augusta o 14:30, Spišský hrad

Aj na Spišskom hrade si deti užijú zaujímavý program. Detské nedele ponúkajú program vždy od 14:30 a v auguste sa môžete ešte tešiť na rozprávku aj tradičné podujatie pre malé princezné – Škola princezien (13. 8.). Dňa 20. augusta je pripravené divadelné predstavenie a prázdniny na hrade sa ukončia koncertom pre deti, ktorý sa bude konať 29. augusta.

Detské programy počas Dní mesta

25. – 26. augusta 2017, centrum Spišskej

Aj počas dní mesta si prídu na svoje i tí najmenší. V piatok dopoludnia sa môžu tešiť na sprievod spoločnosti veselých šermiarov či rozprávku o malom nervóznom prasiatku. Popoludní zase zahrá deťom bábkové divadlo spod Spišského hradu rozprávku o Kukulíkovi. Aj v sobotu sú pre deti pripravené pred Redutou rozprávky. Prvá bude o 9:00 , druhá o 11:30 a tretia o jednej popoludní. Počas obidvoch dní bude pre deti pripravená opičia dráha a v sobotu do Spišskej zavíta aj Klaun kaukliar.

Petang

počas celého augusta, Múzeum Spiša

Ak chcete s deťmi zrelaxovať a nechce sa vám ďaleko cestovať, stačí si zájsť priamo v centre nášho mesta do Múzea Spiša. Práve tam si môžete tento rok po prvýkrát zahrať klasickú francúzsku spoločenskú hru – petang. K dispozícii sú dva petangové ihriská: jedno je určené dospelým a jedno deťom. Petang si môžete zahrať v čase otváracích hodín múzea počas celého augusta.

Mini náučný areál

počas celého augusta, Podlesok

Ak sa chcete počas prázdnin aj niečo zaujímavé dozvedieť, máme pre vás ďalší tip. V turistickom stredisku Podlesok v Slovenskom raji môžete navštíviť náučný mini-areál určený práve deťom. Jeho súčasťou sú štyri informačné panely, z ktorých sa návštevníci dozvedia, aký hmyz sa nachádza v tejto časti raja. Texty panelov sú prispôsobené deťom, okrem množstva informácií tam nájdu aj rôzne hádanky a plniť môžu rôzne úlohy, prostredníctvom ktorých sa niečo naučia. Zaujímavosťou je aj drevený model skutočnej vážky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM