JAB Rôzne

Zachytené objektívom: Vianočná burza v podaní novoveských gymnazistov

Posledný deň pred vianočnými prázdninami sa gymnazisti na Javorovej ulici premenili na trhovníkov. Tradičná vianočná burza mala opäť podtón pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Zachytené objektívom: Vianočná burza v podaní novoveských gymnazistov
17
Galéria

Perníčky, vianočné ozdoby, či pohľadnice nechýbali ani tento rok na Gymnáziu na Javorovej ulici v Spišskej Novej Vsi. Tam sa stalo už stalo tradíciou, že v predvianočnom období organizujú takzvanú Vianočnú burzu priamo v priestoroch ško­ly.

Ako povedala pre náš portál riaditeľka gymnázia Ingeborg Skalská, burza je tradíciou už niekoľko rokov a jej prvotnou myšlienkou bolo spraviť niečo iné ako vianočný koncert a spojiť príjemné s užitočným. „Bohužiaľ každý rok sa nájde niekto, kto potrebuje pomoc z rôznych dôvodov, preto sme sa rozhodli, že vždy výťažok z nej niekomu v rámci školy venujeme. Výnimkou nie je ani tento rok,“ priblížila.

Vianočnú burzu pripravujú podľa nej žiaci nižších ročníkov a tí tento rok stavili na hladné žalúdky či zvedavosť nakupujúcich. V provizórnych stánkoch nechýbali hot dogy, gofry, perníky či napríklad rôzne koláče.

Našli sa však aj vskutku zaujímavé predmety. Gymnazisti si mohli kúpiť zasneženú krajinu v pohári či noty vianočných piesní. Ku koláčikom každý dostal aj vianočné prekvapenie.

Ako to vyzeralo na Javorke počas Vianočnej burzy si môžete pozrieť v našej galérií.

Pozrite si to na fotkách: Tradičná vianočná burza Javorákov
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM