JAB Kultúra

Zachytené objektívom: Pred Radnicou sa uskutočnilo tradičné betlehemské predstavenie

Najkrajšie sviatky v roku sú už za nami a v Spišskej si mohli obyvatelia na druhý sviatok vianočný vychutnať tradičné betlehemské predstavenie.

Zdroj: Dnes24.sk

Okrem stromčeka k symbolom Vianoc patrí aj betlehem a s ním spojený príbeh o narodení Ježiška. No a Novovešťania si mohli v centre nášho mesta pred budovou Radnice priamo na druhý sviatok vianočný vychutnať tradičné betlehemské predstavenie.

Divadlo teatrálnej skratky zo Spišskej Novej Vsi spríjemnilo obyvateľom nášho mesta stredajšie popoludnie predstavením s názvom Keď tá jasná hviezda…, a to hneď dvakrát. Prvé predstavenie si mohli vychutnať o 15:00, druhé o 16:00 hodine. Niekoľko desiatok ľudí neskrývalo nadšenie z tohto zážitku a hercov odmenili vrelým potleskom. Na koniec si spolu s nimi zaspievali Tichú noc.

„Mám rada takéto predstavenia a chodím sa na to pozerať každý rok,“ povedala po podujatí pani Zuzana, ktorá tentokrát zobrala na spomínanú akcu v centre mesta aj svoje vnúčatá.

Novovešťan Marek prišiel na predstavenie tiež z celou rodinou. „Myslím si, že tento príbeh je neodmysliteľnou súčasťou Vianoc a som rád, že si ho môžeme priblížiť aj takouto formou,“ vyjadril sa.

Fotky a video z tradičného betlehemského predstavenia nájdete v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

O zážitok bolo postarané: V Spišskej sa konalo betlehemské predstavenie, FOTO
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM