JAB Rôzne

Zachytené objektívom: Pravidelné predveľkonočné podujatie zaplnilo Redutu

Predveľkonočné stretnutie rodín má v Spišskej už pravidelné miesto. Slávnostný program odštartoval v pondelok popoludní a my sme boli pri tom.

Ilustračný obrázok k článku Zachytené objektívom: Pravidelné predveľkonočné podujatie zaplnilo Redutu
30
Galéria

Veľkonočné sviatky sa nezadržateľne blížia a obyvatelia Spišskej Novej Vsi a okolia si mohli pripomenúť zvyky a obyčaje spojené s týmto obdobím v pondelok podvečer v koncertnej sále Reduty. Pravidelné predveľkonočné stretnutie rodín organizuje Okresná organizácia Únie žien Slovenska (OO UŽS) za podpory mesta Spišská Nová Ves a Domu Matice slovenskej v Spišskej Novej Vsi.

Ako nám prezradila predsedníčka Okresnej organizácie Únie žien Slovenska Monika Nováčeková, je to už 28. ročník programu s názvom Veľka noc prichodzi a účinkujúci divákom priblížili nielen tradície, piesne či tance spojené s Veľkou nocou, ale aj moderné formy vystúpení k prichádzajú­cej jari.

„V programe sa predstavili deti z centra voľného času Adam, deti z MŠ na Stolárskej ulici, žiaci ZUŠ v SNV, detská folklórna skupina Ihrik, sláčikové zoskupenie Mokama, folklórna skupina Kluknavčanka z Kluknavy a Klub dôchodcov Lipa,“ vymenovala organizátorka.

Na podujatí nechýbali ani rôzne výrobky, ozdoby spojené s prichádzajúcimi sviatkami či typické dobroty Veľkej noci, ktoré mohli návštevníci podujatia aj ochutnať.

Atmosféru predveľkonočného podujatia si môžete pozrieť aj prostredníctvom našej galérie.

OBRAZOM: V Redute sa konalo pravidelné predveľkonočné podujatie
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM