JAB Rôzne

Zachytené objektívom: Neďaleko Spišskej sa víkend niesol v znamení fašiangov

Desiatky masiek, stovky účinkujúcich a tisíce návštevníkov. Takto vyzeralo tradičné fašiangové podujatie na Plejsoch.

Ilustračný obrázok k článku Zachytené objektívom: Neďaleko Spišskej sa víkend niesol v znamení fašiangov
34
Galéria

Posledný januárový víkend si mohli užiť pestrú zábavu neďaleko Spišskej všetky vekové kategórie. Fašiangovú tradíciu priamo na lyžiarsky svah doniesol už šiesty ročník festivalu Pankuškové fašiangy, ktorý sa konal v rekreačnom stredisku Krompachy – Plejsy.

Slávnostné otvorenie

Dvojdňový festival otvoril predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka spolu s primátorkou Krompách Ivetou Rušinovou. Nechýbal ani slávnostný sprievod všetkých účinkujúcich a masiek, ktoré túto udalosť spestrovali a dodávali jej fašiangovú atmosféru.

Predseda košickej župy sa po slávnostnom príhovore dokonca aj zapojil do spracovania mäsa na klobásy, keďže domáca zabíjačka bola tiež súčasťou podujatia. A boli tu aj ďalšie lákadlá. Počas dvoch dní sa na javisku predstavilo viac ako dvesto účinkujúcich a nechýbali ani tvorivé dielne pre deti či súťaž v jedení pankušiek.

Práve tých sa podľa slov prednostky mestského úradu v Krompachoch Anny Nemčíkovej napieklo takmer desaťtisíc. Milovníci práve tejto špeciality si mohli zmerať sily aj v jedení pankušiek. Deti museli zjesť čo najrýchlejšie dve, dospelí zase tri pankušky s lekvárom.

Spokojní návštevníci

„Priznám sa, že vôbec nelyžujem , ale na toto podujatie som prišiel už druhýkrát práve kvôli pankuškám. Veľmi mi chutia a je tu vynikajúca atmosféra,“ povedal víťaz súťaže, ktorým sa stal Braňo z Prešova.

Rodinka domácich využila voľný víkend na lyžovačku, no ako nám prezradila mamina, každý rok sa tešia aj na toto podujatie. „Deti si pripravujú už týždeň dopredu masky a okrem zábavy sa tešia práve na obed priamo na svahu, keď si pochutnajú na zabíjačkových špecialitách a samozrejme aj pankuškách,“ prezradila s úsmevom.

Zábery z tradičného fašiangového festivalu si môžete pozrieť v našej galérii.

FOTOREPORTÁŽ: Pankuškové fašiangy sa postarali o poriadnu zábavu
34
Galéria
Zdroj: mesto Krompachy
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM