JAB Iné športy

Zachytené objektívom: Cyklistické preteky na snehu v Spišskej sa tešili hojnej účasti

V sobotu štartoval v Spišskej druhý ročník cyklistických pretekov na snehu. Niekoľko cyklistov si zmeralo svoje sily na letisku nie práve v ideálnom počasí.

Zdroj: Dnes24.sk

Sneh, vietor a zima, ktorá zachádza pod nechty. Aj v takomto počasí sa našlo niekoľko nadšencov cyklistiky a prišli si zmerať sily na letisko do Spišskej Novej Vsi. Tam sa totižto konali nie práve štandardné cyklistické preteky. Ako povedal ich riaditeľ, primátor mesta Pavol Bečarik, išlo už o druhý ročník týchto pretekov, aj keď na letisku to bola premiéra.

„Cyklistické preteky v lete sú bežné, no bol by som rád, keby sa u nás zaviedla tradícia aj v zime a aby boli takéto preteky štartom do nového roku, kedy sú ľudia plní očakávaní a adrenalínu,“ povedal s tým, že on sám je milovníkom cyklistiky a vyhľadáva extrémne zážitky na bicykli. „Na bajku som bol aj v Himalájach, v malom Tibete vo výške 5600 m.n.m., šiel som aj okolo Mont Blancu či na iných miestach,“ doplnil.

Cyklistických pretekov na snehu za zúčastnilo 43 pretekárov zo Spišskej, ale aj z bližšieho či vzdialenejšieho okolia. Nechýbali pretekári z Popradu, Kežmarku, Levoče, Gelnice, Prešova, Košíc či Michaloviec.

Na pretekárov čakalo podľa veku niekoľko približne štvorkilometrových okruhov. Tí najmladší museli zdolať jeden. Medzi najmladšími pretekármi bol aj desaťročný Tomáš. Zaujímalo nás, aká bola trať. „Trať bola ľadovitá a na niektorých miestach sa išlo ťažšie, lebo sa poriadne šmýkalo, no našťastie som nespadol,“ prezradil po preteku s tým, že určite príde aj na budúci rok.

Aj pre Dominika z Markušoviec (13) to boli premiérové preteky, ktoré absolvoval na snehu. „Išlo sa celkom dobre aj napriek tomu, že sa šmýkalo. Nie som zvyknutý jazdiť na snehu, no bolo to super,“ zhodnotil. Nežné pohlavie malo na pretekoch menšie zastúpenie, no predsa sa našlo niekoľko odvážnych dievčat aj žien. „Bola poriadna zima a bolo to dosť ťažké, no chcela som si to vyskúšať aj na snehu,“ prezradila Paulína, ktorá napriek dvojročnej pauze dala preteky v takýchto podmienkach na výbornú.

Zábery z cyklistických pretekov na snehu si môžete pozrieť v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: V Spišskej Novej Vsi sa konali cyklistické preteky na snehu
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM