JAB Iné športy

Začala sa volejbalová extraliga žien: Prvý zápas sa Spišiačkam vydaril

Naše hráčky síce ešte nie sú v kompletnej zostave, no napriek tomu prvý zápas sezóny vyhrali hladko. V sobotu si zahrali na domácej pôde s Nitrou. Na prvý zápas prišlo dievčatám fandiť 400 divákov.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa volejbalová extraliga žien: Prvý zápas sa Spišiačkam vydaril
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval tajomník volejbalového klubu Igor Murko na zápas do základu nastúpili blokárky Ana Otaševič (transfer z Čiernej Hory) nakríž z odchovankyňou Kamilou Zaťkovou. Na smeči sa predstavila Katka Olejníková a po roku sa do družstva navrátivšia Veronika Jakábová, aby na nahrávke hru dirigovala Monika Smák (hosťovanie z Kežmarku) nakríž s U-čkom Ivanou Povrazníkovou, ktorá prišla na hosťovanie z Pezinka. Na libere znovu hrala divákom už známa Michalina Jagodzińska (transfer z Poľska). Tréner mal ešte k dispozícii domáce odchovankyne Veroniku Novákovú a Bibiánu Urbanovú.

„Spišiačky začali proti UKF-kárkam odhodlane, ale rovnako aj súperky. Obe družstvá sa v prvom sete ťahali o každý bod. V jeho závere mali Novovešťanky 4 setbaly a set vyhrali na 23 bodov. V druhom sete už domáce volejbalistky pritlačili viac na „strunu“ a vyhrali ho na 13 bodov, aj keď bolo vidno, že je to o súhre celého družstva. V treťom sete to už bola dominancia domácich hráčok, o čom svedčí súperových 17 bodov,“ opísal priebeh zápasu Murko.

Tréner Spišák nemal veľkú možnosť na striedaní. Diváci však tlieskali každej peknej akcii a výmene lôpt. „Prvý set bol plný očakávania, ako to všetko „vypáli“. Samé hráčky sa testovali v ostrom štarte. Aj keď to bolo bod po bode, chyby vyplývali z našej nekoncentrovanosti. Po minimalizácii týchto chýb sme v druhom a treťom sete jasne dominovali,“ vyjadril sa k priebehu zápasu tréner Ondrej Spišák.

Výsledok zápasu:

VK Spišská Nová Ves – COP Nitra 3:0 (23, 13, 17)

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM