JAB Samospráva

Zabojujú o lákavé fleky: Mestskými poslancami v Spišskej sa chce stať 67 kandidátov

V novembri sa nebude bojovať len o post primátora. Aj kreslá mestských poslancov v Spišskej Novej Vsi lákajú a to až desiatky ľudí. Kandidátov je tak trojnásobne viac ako poslaneckých stoličiek.

Ilustračný obrázok k článku Zabojujú o lákavé fleky: Mestskými poslancami v Spišskej sa chce stať 67 kandidátov
Zdroj: TASR

Na poslednom mestskom zastupiteľstve si súčasní poslanci odhlasovali volebné obvody, ako aj počet poslancov pre jednotlivé obvody. Išlo o volebný obvod č.1– Juh a volebný obvod č.2 – Sever. Zároveň aj schválili celkový počet poslancov mestského zastupiteľstva na celé funkčné obdobie. Celkový počet je 19 poslancov z toho 11 pre volebný obvod č.1. Na volebný obvod č.2 pripadne 8 poslancov.

Ako nás informovala vedúca právneho oddelenia Lucia Baldovská kandidátnu listinu na poslanca mestského zastupiteľstva podalo 67 záujemcov. Vo volebnom obvode číslo 1 – Juh podalo kandidátnu listinu 40 kandidátov. Z toho trinásť nezávislých. Za volebný obvod číslo 2 – Sever podalo kandidátnu listinu 27 kandidátov. Nezávislí sú piati.

Novovešťania si tak môžu v novembri vyberať skoro zo sedemdesiatich kandidátov na mestských poslancov, ako aj zo štyroch mužov, ktorí sa uchádzajú o post primátora Spišskej Novej Vsi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM