Martin Károly Správy

Výsledky celoplošného testovania v okrese Spišská: V ktorej dedine bolo najviac pozitívnych?

V Spišskonovoveskom okrese sa počas víkendu uskutočnilo plošné testovanie. Poznáme výsledky za celý okres.

Ilustračný obrázok k článku Výsledky celoplošného testovania v okrese Spišská: V ktorej dedine bolo najviac pozitívnych?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V okrese Spišská Nová Ves sa skríningového testovania v uplynulých dňoch zúčastnilo 33 018 obyvateľov, z toho pozitívnych bolo 277 ľudí, čo k 24. januáru predstavuje mieru pozitivity 0,84 percenta. Pre Dnes24 to uviedla prednostka Okresného úradu v Spišskej Novej Vsi Mária Dudžáková.

„Najvyššiu mieru pozitivity sme zaznamenali v obciach Žehra 2,43%, Hrabušice 1,89% a Smižany 1,82% ,“ konkretizuje Dudžáková.

V týchto obciach boli podľa nej prijaté opatrenia na zabránenie rizika šírenia nákazy. „Dnes bolo zvolané zasadnutie krízového štábu okresu, na ktorom sa preberala vzniknutá situácia v okrese a prijali sa ďalšie doplňujúce opatrenia,“ ozrejmuje.

Vyjadrujem veľké ďakujem všetkých samosprávam, zdravotníkom a dobrovoľníkom za vynikajúce zvládnutie priebehu testovania a všetkým obyvateľom, ktorí sa zúčastnili skríningu,“ hovorí na záver pre Dnes24 prednostka Okresného úradu v Spišskej Novej Vsi Mária Dudžáková.

Foto: Ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Nový koronavírus na Slovensku:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM