JAB Kultúra

Vyrazte si tento týždeň von: Podujatia v Spišskej, o ktorých sa oplatí vedieť

Aj tento týždeň sú v našom meste v ponuke lákadlá v podobe zaujímavých podujatí. Vybrali sme tie, ktoré by ste podľa nás nemali prehliadnuť.

Ilustračný obrázok k článku Vyrazte si tento týždeň von: Podujatia v Spišskej, o ktorých sa oplatí vedieť
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub: Dogman

30. októbra 2018 o 19:00, kino Mier

Na chudobnom predmestí medzi metropolou a divočinou platí len zákon najsilnejšieho. Marcello (Marcello Fonte), tu delí svoj čas medzi prácu v skromnom salóne pre psy a láskyplnou starostlivosťou o svoju dcéru (Alida Baldari Calabria). Bohužiaľ do jeho života zasahuje aj miestny vagabund Simoncino (Edoardo Pesce), bývalý boxer a surovec, ktorý terorizuje celé okolie.

O prírode v pivničke: Zaujímavý svet húb

31. októbra 2018 o 16:30, Múzeum Spiša

Prednáška spojená s hubárskou poradňou. Prednášajúci mykológovia Maroš Peiger a Pavol Tomka priblížia v stredu popoludní farebne a tvarovo zaujímavé druhy húb a uvidíte aj ukážku často prehliadaných drevoosídľujú­cich húb.

Fotografia zblízka / workshop

31. októbra 2018 o 16:30, Spišské osvetové stredisko

Mnoho začínajúcich fotografov sa bojí práce s bleskom a obáva sa, že budú fotky kvôli nemu pôsobiť neprirodzene. Na workshope lektorka ukáže, ako používať blesk tak, aby bol na fotkách nenápadný, a predsa poskytol dokonalé osvetlenie scény pri fotografovaní portrétu. Účastníci workshopu si budú môcť všetko vyskúšať aj v praxi.

Halloweensky lampiónový pochod

31. októbra 2018 o 16:30 , miestna časť Ferčekovce

Uprostred pracovno-sviatočného týždňa si prídu na svoje aj priaznivci Hallowenu a masiek. Športový klub Ferčekovce pozýva na sprievod nočnými ulicami Ferčekoviec za svetla lampášikov.

Rysavá jalovica

2. novembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Nezabudnuteľnú klasickú slovenskú komédiu o mužoch, ženách, pijatike a jednej jalovici si budete môcť vychutnať v prvý novembrový piatok na doskách Spišského divadla. Koncept inscenácie, postavený na hereckých výkonoch štyroch hercov, pripravil režisér Peter Palik, do tvorivého tímu si prizval scénografku Evu Farkašovú a hudobníka a dramaturga Martina Geišberga.

Piadinôžka

3. novembra 2018 o 15:00, kino Mier

Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku.

Halloweenska latino tančiareň

3. novembra 2018 o 19:00, El Besito – Sotto Ristorante Italiano

Zabaviť sa v hallloweenskom štýle môžete aj v sobotu v noci. Pripravená je latino hudba – bachata, kizomba, salsa, halloweenska výzdoba aj halloweenske fotenie. Kostýmy nie sú povinné, ale určite vylepšia atmosféru. Strašidielka budú túto noc tancovať až do rána…

Tri zlaté vlasy deda Vševeda

4. novembra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľné popoludnie bude patriť v Spišskom divadle opäť tým najmenším. Pripravený bude príbeh o chudobnom Plavčíkovi, ktorý sa vyberie na dlhú dobrodružnú cestu za tajomným dedom Vševedom, aby získal od neho tri zlaté vlasy a mohol sa tak oženiť s princeznou. Je to nebezpečná úloha, pretože doteraz sa ešte nikdy nikto odtiaľ živý nevrátil…

Bohemian Rhapsody

4. novembra 2018 o 19:00, kino Mier

Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu a jedinečnú životnú a umeleckú kariéru Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM