JAB Samospráva

Vynovenie v Spišskej: V ktorých častiach mesta zakrátko prebehne rekonštrukcia?

V meste Spišská Nová Ves sme svedkami rozsiahlej rekonštrukcie. Okrem toho, že sa prerába námestie prebiehajú práce aj v iných častiach mesta. Čo všetko sa chystá v septembri?

Ilustračný obrázok k článku Vynovenie v Spišskej: V ktorých častiach mesta zakrátko prebehne rekonštrukcia?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný so zámerom zvýšenia počtu parkovacích miest a kvality parkovania mesto v mesiaci august zrealizovalo parkoviská na ulici Topoľovej a na ulici J. Wolkera . Spolu tak pribudlo 38 miest na parkovanie. Táto investícia vznikla z podnetu mestských výborov sídliska Tarča a sídliska Mier.

„Na požiadavku mestského výboru sídliska Západ bol v tom istom mesiaci bol zrealizovaný prepojovací chodník medzi sídliskom Západ I. a obcou Smižany,“ doplnil Volný. Chodník je na Duklianskej ulici pri rímskokatolíckom kostole a má prispieť k zvýšeniu bezpečnosti a komfortu pohybu chodcov v danej lokalite Na prelome augusta a septembra bol zrealizovaný chodník na ulici Rázusovej a oprava chodníka, ako aj schodiska v časti staré mesto.

Podľa slov primátora bude splnená aj ďalšia požiadavka na sídlisku Mier. A to prístupový chodník ku kontajnerom na ulici J. Wolkera. Na najbližšie obdobie mesto plánuje rekonštrukciu asfaltových povrchov miestnych komunikácií na uliciach Lipová, J. Čajáka, V. Nezvala, J. Wolkera – časť, Hutnícka – časť. Ako aj lávky cez Holubnicu – Ferčekovce a rekonštrukciu chodníka – Odborárov (od reštaurácie Tatra po objekt RESA). Stavby sú financované z vlastných zdrojov Mesta Spišská Nová Ves.

Nové chodníky a parkovacie miesta v našom meste
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM