JAB Hokej

Výnimočný hokejový zápas: Na pomoc chorým deťom nastúpi aj tréner mužstva a to nie je všetko

Piatkový hokejový zápas v Spišskej bude mať charitatívny rozmer. Hokejisti sa rozhodli pomôcť deťom z onkológie v Košiciach. Pripravené sú aj sprievodné akcie.

Ilustračný obrázok k článku Výnimočný hokejový zápas: Na pomoc chorým deťom nastúpi aj tréner mužstva a to nie je všetko
Zdroj: HK SNV

Spišskonovoveskí hokejisti ukázali už viackrát, že majú nielen bojovného ducha, ale aj dobré srdiečko a pomoc tým, ktorí to potrebujú im nie je cudzia.

V pondelok 25. novembra osobne niektorí navštívili detské onkologické centrum v Košiciach, aby deťom pomohli svojou troškou a odovzdali vecné dary.

V tomto duchu sa bude niesť aj piatkový (29. novembra) hokejový zápas, keď o 17:30 privítame na domácom ľade mužstvo z Považskej Bystrice.

Ako ozrejmil riaditeľ hokejového klubu Peter Potenga, zápas bude venovaný boji proti rakovine, konkrétne detskému onkologickému centru v Košiciach. „Spoločne nebudeme bojovať len o tri body do tabuľky, ale taktiež proti zákernej chorobe," ozrejmil.

Vedenie klubu sa spolu s hráčmi A-mužstva rozhodlo venovať detskému centru okrem už spomínaných vecných darov aj jedno euro z každého zakúpeného lístka na zápas.

„My veríme, že sa do tejto charitatívnej akcie zapojí celé naše mesto a podarí sa nám spoločne naplniť zimný štadión do posledného miesta," vyjadril sa P. Potenga.

Okrem samotného zápasu našich chlapcov sa môžete tešiť aj na sprievodné akcie. Po prvej tretine nastúpia na minizápas prípravkári, počas prestávok budú pre deti v streleckej zóne pripravené súťaže a nebude chýbať ani tombola.

Do zápasu proti minuloročnému rivalovi nastúpi po jeden a pol roku aj tréner samotného mužstva Richard Rapáč, ktorý bude spoločne so svojimi zverencami, taktiež bojovať za dobrú vec.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zaregistrovali ste? Spišskonovoveskí karatisti získali opäť niekoľko medailí. Kliknite na galériu.

Spišskonovoveskí karatisti opäť zabodovali
5
Galéria
Zdroj: Karate klub IGLOW

Hl. foto: Hokejisti v detskom onkologickom centre v Košiciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM