Kultúra

Vynikajúci úspech: Speváci Chorus Iglovia sa predvedú na celoslovenskej prehliadke

Spevácky zbor zo Spišskej zožal úspech. Ako jediný zbor z Košického kraja bude reprezentovať nielen kraj, ale i naše mesto na celoslovenskej prehliadke.

Ilustračný obrázok k článku Vynikajúci úspech: Speváci Chorus Iglovia sa predvedú na celoslovenskej prehliadke
Zdroj: František Kafka

Speváci Chorus Iglovia zo Spišskej Novej Vsi dosiahli počas uplynulej soboty ďalší pekný úspech. Na krajskej prehliadke speváckych zborov v Michalovciach získali zlaté pásmo a ako jediný zbor z Košického kraja budú reprezentovať nielen náš kraj, ale i mesto Spišská Nová Ves na celoslovenskej prehliadke speváckych zborov.

Ako ozrejmil predseda speváckeho zboru Igor Murko, v minulosti boli súťažné prehliadky speváckych zborov bežné a nazývalo sa to kategorizácia zborov. V súčasnosti sa začína na túto tradíciu nadväzovať a na október 2017 je plánovaný už 3. ročník celoslovenskej prehliadky speváckych zborov VIVA IL CANTO 2017.

„Na ňu sa mohli kvalifikovať maximálne 3 zbory z každého kraja na Slovensku. Prehliadka zborov Košického kraja sa uskutočnila v sobotu 16. septembra,“ doplnil s tým, že speváci miešaného speváckeho zboru Chorus Iglovia sa na nej umiestnili v zlatom pásme a ako jediný zbor dostali od odbornej poroty certifikát zúčastniť sa na celoslovenskej prehliadke. Tá sa bude konať 21. až 22. októbra v Spišskej Novej Vsi.

Podľa slov dirigentky zboru Marty Novákovej sa na súťažnú prehliadku zodpovedne pripravovali už od začiatku roka. „Zvolili sme si náročný repertoár a zaspievali sme spolu sedem skladieb. Som veľmi rada, že moji speváci dokázali zaspievať veľmi dobre, aj keď chybičkám sme sa nevyhli ani tu. Porota nás pochválila a dala nám „zelenú“ na celoslovenskú prehliadku zborov. Sme poctení, že budeme na tejto prehliadke reprezentovať nielen mesto Spišská Nová Ves, ale ako jediný zbor z Košického kraja i samotný kraj,“ uzavrela dirigentka úspešného zboru.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM