Miroslav Pomajdík Krimi

Sérioví vykrádači chatiek brali všetko, čo videli: Ulakomili sa dokonca aj na slaninu

Polícia obvinila zo série vlámaní do chatiek v záhradkárskej oblasti Splav v Spišskej Novej Vsi a chát v rekreačnej oblasti Košiarny briežok 49- ročného Milana a 29- ročného Štefana zo Smižian. Kradli všetko, čo im prišlo pod ruku.

Ilustračný obrázok k článku Sérioví vykrádači chatiek brali všetko, čo videli: Ulakomili sa dokonca aj na slaninu
Zdroj: TASR

Ulakomili sa na vŕtačky, drobnú elektroniku, krovinorez, obuv, taniere, postelnú bielizeň, príbor, elektrické píly, ale aj zmrazené mäso, či slaninu…Do chát vnikali po vytrhnutí okenice a následného rozbitia okna. Vykrádacie „misie“ uskutočňovali od októbra do decembra minulého roku.

Obidvaja muži boli už v minulosti súdne trestaní za majetkovú trestnú činnosť. „Muži čelia obvineniam z prečinu krádeže vlámaním v súbehu s porušovaním domovej slobody. Obom mužom bolo preukázané vlámanie do 17 chatiek, v troch prípadoch išlo o rekreačné chatky na Košiarnom Briežku a 14 chatiek v oblasti zvanej Splav v Spišskej Novej Vsi," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Obidvaja muži sú momentálne vo väzbe a pri dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. „Celkovo bolo vlámaniami poškodených 18 osôb vo veku od 38 do 76 rokov, ktorým spôsobili predbežne vyčíslenú škodu viac ako 8600 eur. Časť odcudzených vecí sa podarilo policajtom nájsť, zaistiť a vrátiť poškodeným majiteľom,“ doplnila Mésarová.

Polícii sa zatiaľ nepodarilo nájsť vlastníka jelenej trofeje, ktorú mali tak isto spomínaní muži odcudziť zatiaľ neznámemu majiteľovi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM