Rôzne

Vandalské vyčíňanie na ihrisku v Spišskej: Ľudia sa tešili z vychytávky pre deti, onedlho prišiel šok!

Na nedostatok detských ihrísk sa sťažuje nejeden rodič zo Spišskej Novej Vsi. No čo s tým, keď aj tie čo sú, pravidelne niekto ničí. Tentokrát si to odniesol reťazový mostík na sídlisku Západ.

Ilustračný obrázok k článku Vandalské vyčíňanie na ihrisku v Spišskej: Ľudia sa tešili z vychytávky pre deti, onedlho prišiel šok!
Zdroj: Dnes24.sk

Na Sídlisku Západ je niekoľko miest, kde sa môžu deti vyšantiť. Detské ihrisko v blízkosti materskej školy a pred budovou centa voľného času je navštevované rodičmi a deťmi sídliska najčastejšie. Práve tu pred pár mesiacmi bol obnovený reťazový mostík, ktorý už nebol pre deti bezpečný, keďže jedna reťaz bolo odtrhnutá.

Na jeseň kompetentní starý mostík odstránili a nahradili ho novým. Práca s tým spojená a radosť z nového mostíka však nevydržala dlho. Už niekoľko týždňov je mostík úplne nefunkčný.

Oslovili sme aj predsedu mestského výboru sídliska Adnana Akrama, či sa mostík opäť plánuje opraviť. „Mostík sa samozrejme opraví v čo v najbližšom možnom čase,“ povedal Akram a dodal, že s plánovanou obnovu kamerového systému na sídlisku by sa mohlo zabrániť vandalizmu.

Ako poznamenal, takéto správanie je podľa jeho slov aj o výchove detí. „Ako predsedovi výboru je ťažko presadiť požiadavky na nové ihriská na sídlisku, keď sa nevieme starať o tie existujúce,“ uzavrel Akram.

Môže vás zaujímať:

Takto dopadol nový reťazový mostík na detskom ihrisku
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM