Miroslav Pomajdík Krimi

Vyčíňanie Mareka (27) na letnej terase? Najskôr rozbil plexisklo, potom ukradol 3 grepy

Spišskonovoveskí policajti už vypátrali a obvinili niekoľkých podozrivých z dvoch krádeží, ktoré sa odohrali na území mesta. V jednom prípade ide o dosť kuriózny prípad, keď muž rozbil plexisklo na barovom pulte, kvôli krádeži troch grapov, za čo mu teraz hrozia až dva roky väzenia.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie Mareka (27) na letnej terase? Najskôr rozbil plexisklo, potom ukradol 3 grepy
Zdroj: TASR

Tejto krádeže sa mal dopustiť 27-ročný Marek zo Spišskej Novej Vsi. „Vo štvrtok (20.6.) v skorých ranných hodinách na letnej terase jednej z reštaurácií v Spišskej Novej Vsi rozbil plexisklo, ktoré zabezpečovalo barový pult. Potom sa pokúšal dostať do vnútra, čo sa mu však nepodarilo. Následne natiahol ruku cez rozbité plexisklo a z vnútorných priestorov baru odcudzil tri biele grapefruity," informovala krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová. Celková škoda bola vyčíslená na 150 eur. Muža už za podobný čin pokutovali v marci tohto roku. Pri dokázaní viny mu hrozí odňatie slobody až na dva roky.

V obchodnom centre v Spišskej mala kradnúť trojica páchateľov. „Z prečinu krádeže polícia obvinila aj troch mužov zo Smižian vo veku 16 až 28 rokov, ktorí začiatkom apríla tohto roku preliezli oplotenie uzamknutého priestoru kompaktora jedného z obchodných centier v Spišskej Novej Vsi, ktorý slúži na uskladnenie nepredajného a odpísaného tovaru," priblížila ďalší prípad hovorkyňa. Z tade si mali odniesť tri čierne igelitové vrecia s rôznym odpísaným tovarom. Bratislavskej spoločnosti spôsobili škodu viac ako 120 eur. Za tento skutok im hrozí až dvojročné väzenie, mladistvým sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM