Rôzne

Vychutnajte si jarmočnú atmosféru: V Gelnici štartuje obľúbené podujatie

Ak máte radi rôzne trhy či jarmoky, stačí zájsť do Gelnice. Práve tam štartuje už 27. ročník Gelnického jarmoku. Pripravený je aj kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si jarmočnú atmosféru: V Gelnici štartuje obľúbené podujatie
Foto: Zlatica Gregorová

Na Gelnickom jarmoku mesto očakáva tak ako vlani celkovo asi 120 stánkov. „Jarmok je naplánovaný na piatok a sobotu (17.-18. augusta), program vyvrcholí v nedeľu slávnostnou omšou v rímskokatolíckom kostole,” uviedol primátor Gelnice Dušan Tomaško.

Sprievod mestom

Ako povedal, na jarmoku budú okrem klasických predajných stánkov či občerstvenia aj rôzni remeselníci. „Vyrábať budú napríklad obrázky na dreve, ručné šperky, dekorácie, pletené veci, ale prídu aj výrobcovia píšťal, fujár, drotári, výrobcovia šperkov z drahých kovov či kožených výrobkov," vymenoval.

Pripomenul, že najväčšou zmenou oproti minulým rokom bude iné rozmiestnenie stánkov a pódium umiestnené pri Priemyselnom parku na Hlavnej ulici. Podľa Tomaška sa návštevníci môžu tešiť aj na sprievod mestom, ktorý sa uskutoční v piatok o 17:00 hod a na jeho čele pôjde Dychová hudba Prakovčanka. „Druhý sprievod bude v sobotu popoludní a predstavia sa v ňom účastníci country festivalu seniorov – skupiny Kamélie, Radosť, Ruty Šuty, Margit či Záhuračky – Večne mladé dámy," dodal.

Kristína či Hex

Lákadlom bude podľa jeho slov vystúpenie speváčky Kristíny, skupiny Hex či Adama Ďuricu, predstaví sa aj Nika Karch. V rámci otvorenia jarmoku si Cenu mesta za reprezentáciu mesta, prínos, aktivitu a dosiahnuté úspechy prevezme spolu 34 jednotlivcov a kolektívov. Cena primátora bude odovzdaná šiestim obyvateľom za celoživotnú prácu, a to pri príležitosti odchodu do dôchodku. Ako Tomaško dodal, sprievodnou akciou jarmoku je Hnilecká výstava drobných zvierat a tešiť sa možno aj na kolotoče.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM