JAB Kultúra

Vybrali sme za vás: Najzaujímavejšie podujatia tohto týždňa v Spišskej

Doprajte si počas týždňa aj oddych. Vybrali sme hneď niekoľko podujatí, ktoré sa uskutočnia v Spišskej a ktoré považujeme za najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Vybrali sme za vás: Najzaujímavejšie podujatia tohto týždňa v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

História baníctva na Spiši

január. 2017, Multicentrum

V budove Multifunkčného energetického a baníckeho centra (Multicentrum) v Spišskej Novej Vsi zriadilo Slovenské technické múzeum vysunutú expozíciu, ktorá návštevníkom približuje dejiny baníctva na Spiši. V tunajších výstavných priestoroch sa uskutočňujú i rôzne príležitostné výstavy, a tiež prednášky a iné kultúrno-vzdelávacie akcie. Výstavy na túto tému potrvajú až do konca roka.

Filmový klub: Vážený občan

16. januára 2018 o 19:00, kino Mier

Spisovateľovi Danielovi Mantovanimu leží svet pri nohách. Práve získal Nobelovu cenu za literatúru, ale namiesto zadosťučinenia sa dostavila poriadna „depka“. Autor, ktorý si vydobyl takéto uznanie, už dávno nie je provokatérom, ale len usporiadanou položkou v kánone. Daniel sa pred všetkými uzavrie, prestane písať a tvrdohlavo odmieta pozvania na prestížne akcie, rozhovory a stretnutia. Čosi sa v ňom zlomí vo chvíli, keď medzi prívalom oficiálnych listov nájde nenápadný list z rodného argentínskeho zapadákova, odkiaľ kedysi zutekal.

HK SNV – HC OSMOS Bratislava

17. januára 2018 o 17:00, Zimný štadión

V strede týždňa si prídu na svoje aj priaznivci hokeja. Naši hokejisti odohrajú na domácom ľade ďalšie kolo prvej hokejovej ligy, v ktorom si zmerajú sily so súpermi z Bratislavy.

Borg / McEnroe

17. januára 2018 o 17:00, kino Mier

Film o zápase dvoch legendárnych rivalov. Film, na ktorý tenisoví fanúšikovia nezabudnú do konca života. Borg/McEnroe, tiež uvádzaný ako Borg vs McEnroe je švédska životopisná dráma, ktorá sa sústredí na slávny tenisový zápas medzi pokojným Švédom Björnom Borgom a známym nervákom, Američanom Johnom McEnroeom, na najprestížnejšom a najstaršom tenisovom turnaji sveta, Wimbledone.

Zločin a trest

18. januára 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Predstavenie vzniklo na základe súčasnej interpretácie románu F. M. Dostojevského Zločin a trest ako experimentálny projekt realizovaný metódou devisingu. Výsledkom tejto spolupráce sa stala monodráma Zločin?, ktorá sa snaží prostredníctvom známej predlohy reflektovať stav dnešnej spoločnosti. Hosť divadla Kontra: Martin Juríček.

Jánošík alebo pravda je len jedna

19. januára 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Mýtus. Legenda. Symbol cti, odvahy a statočnosti, stelesnenie odporu. Ikona nášho folklóru. Bohatým bral, chudobným dával… Toto všetko o Jánošíkovi vieme. Aký bol ale naozaj? Bol to skutočne hrdina, či len obyčajný zbojník? Na všetky tieto otázky vám dá odpoveď inscenácia Jánošík alebo Pravda je len jedna, ktorú odohrajú herci Spišského divadla v piatok večer.

Čertoviny

19. a 20. januára 2018 o 17:00, kino Mier

Hlavnými hrdinami rozprávky Čertoviny sú dvaja nešikovní čerti Popelák a Uhelák, ktorí sú vládcom pekiel poslaní za trest do sveta, aby do mesiaca priviedli každý jednu hriešnu dušu. Úlohu sa im však od začiatku nedarí splniť, a namiesto toho, aby ľudí zvádzali k hriechom, im neúmyselne pomáhajú.

Malý čajový kurz

21. januára 2018 o 13:00, čajovňa Alchýmka

v nedeľu popoludní si prídu na svoje milovníci čaju. Dopriať si môžete jedinečný zážitok vôní a chutí v priebehu 4 hodín spoznáte, porovnáte a ochutnáte okolo 15 druhov rôznych čajov. Kurz končí prípravou čaju tradičným čínskym obradom Gong Fu Cha.

Ander z Košíc

21. januára 2018 o 16:00, Dom Kultúry Mier

Špeciálny program Andera z Košíc a jeho galakoncert si môžete vychutnať na konci týždňa. Sto minút zábavy, zážitky zo života, veselé príbehy Erži a Piťa. Program obohatí aj hudobná skupina New Barbados z Košíc.

Tri prasiatka a vlk

21. januára 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľné popoludnie bude opäť patriť tým najmenším. Rozprávka o troch prasiatkach je nielen pre deti, ale aj pre ich rodičov. Ľudovú rozprávku trochu inak, plnú napätia, dobrodružstiev a pesničiek si budete môcť pozrieť v Spišskom divadle.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM