Správy

Výborné správy zo spišskonovoveskej nemocnice: TIETO lôžka už majú prázdne!

Potešujúce je aj to, že počet dosiaľ zaočkovaných vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNtech je prvou aj druhou dávkou 5 981 ľudí a iba prvou dávkou 6 902 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Výborné správy zo spišskonovoveskej nemocnice: TIETO lôžka už majú prázdne!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Na Covid lôžkach spišskonovoveskej nemocnice je k štvrtku hospitalizovaných 12 pacientov a nik aktuálne nepotrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie.

Pokles počtu

Uviedla to pre TASR komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková s tým, že v domácej karanténe je aktuálne jeden zamestnanec nemocnice.

Počet pacientov s ochorením Covid-19 v spišskono­voveskej nemocnici klesá.

„Minulý týždeň bolo v priemere hospitalizovaných 26 pozitívnych pacientov denne,“ potvrdila Fedáková. Ako doplnila, celková kapacita je 69 Covid lôžok.

Štatistiky očkovania

Ďalej priblížila, že v nemocnici bolo dosiaľ zaočkovaných vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNtech prvou aj druhou dávkou 5 981 ľudí a zatiaľ iba prvou dávkou 6 902 ľudí.

Naďalej nemocnica poskytuje aj výjazdovú očkovaciu službu a vakcinuje klientov a zamestnancov domovov sociálnych služieb (DSS).

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

„Doposiaľ zdravotníci navštívili desať takýchto zariadení, v rámci regiónu sú už zariadenia DSS zaočkované. Aktuálne má nemocnica na mesiac máj naplánované len výjazdy na zaočkovanie druhou dávkou do zariadení, ktoré už zdravotníci navštívili,“ ozrejmila Fedáková.

Plán nemocnice

Podľa jej slov nemocnica plánuje zrealizovať prvé elektívne výkony už od konca tohto týždňa, prípadne v priebehu budúceho.

Začína však zatiaľ s malými výkonmi, kde je nízke riziko, že by pacient potreboval dlhú následnú hospitalizáciu alebo hospitalizáciu na intenzivistických pracoviskách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Ďalšie aktuality z domova:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM