JAB Kultúra

Výberový PREHĽAD: Čo môžete počas víkendu a vianočných sviatkov zažiť v Spišskej?

Aké zaujímavé podujatia môžete počas aktuálneho víkendu a vianočných sviatkov zažiť v našom meste? Tu je výber našich tipov...

Ilustračný obrázok k článku Výberový PREHĽAD: Čo môžete počas víkendu a vianočných sviatkov zažiť v Spišskej?
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská burza starožitností a kuriozít

22. decembra 2018 od 8:00, trhovisko / sídlisko Východ

V sobotu si prídu na svoje milovníci retro kúskov či rôznych zberateľských predmetov. Na starom trhovisku sa uskutoční pravidelná Spišská burza starožitností a kuriozít, kde môžete predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti a predmety minulých čias.

All Star Game

22. decembra 2018 od 14:30, Zimný štadión

Spišská amatérska hokejová liga (SAHL) pripravila v sobotu popoludní športovo-charitatívnu akciu, ktorej súčasťou bude finančná zbierka pre OZ Robinson. Zraz hráčov nominovaných na tento zápas bude o 13:00 v priestoroch VIP HK SNV, kde bude prebiehať draft. Začiatok zápasu je naplánovaný na 14:30, koniec zápasu okolo 17:00 hod. Počas prestávok zápasu budú prebiehať rôzne súťaže, na ktoré kapitáni All Star Game nominujú hráčov svojho mužstva. Víťazi súťaží získajú ceny.

Novejša Battle

22. decembra 2018 od 15:00, Bar New Chicago

Tanečná skupina Denzz Industry sa po minuloročnom veľmi úspešnom podujatí rozhodla zorganizovať v poradí druhý Novejša Battle. Tentokrát to bude podľa organizátorov lepšie, väčšie a omnoho viac premakané.

Chorus Iglovia / Tichá noc

22. decembra 2018 o 16:00 a 19:00, Koncertná sieň Reduty

Miešaný spevácky zbor Choorus Iglovia pripravil pre všetkých milovníkov zborového spevu vianočné koncerty Tichá noc 2018. Ako hosť sa predstaví komorný spevácky zbor z Levoče Chorus Minor.

MMA Pit Cage Fight

22. decembra 2018 od 18:00, športová hala

Najstaršia slovenská organizácia MMA – PCF – Pit Cage Fighting, známa svojou kvalitou zápasov a skvelou hudobnou a svetelnou šou, prináša 19. pokračovanie svojich veľmi úspešných turnajov MMA. Diváci sa môžu tešiť na medzinárodnú profesionálnu fightcard, ktorú organizátori posunuli opäť o level vyššie, mená ako Ladislav „Black Prince“ KOKY (SVK), Mariusz „Radzik“ Radzisewski (POL), Guilherme „Warrior“ Cadena Martins (BRA), Leonard „Pretty Boy“ Spišský (SVK).

Vianoce a spol.

23. decembra 2018 o 19:00, kino Mier

Keď ochorie jeden škriatok, ochorejú všetci. A to sa práve teraz stalo! A čo horšie, do Vianoc zostáva len pár dní. Santa musí zapriahnuť soby a vydať sa medzi ľudí. Jediné, čo môže zachrániť Vianoce, je vitamín C pre všetkých škriatkov. Záchranná misia ale nebude tak jednoduchá, ako sa v prvej chvíli zdalo.

Keď tá jasná hviezda…

26. decembra 2018 o 15:00 a 16:00, priestor pred Radnicou

Tradične na Druhý sviatok vianočný sa môžete tešiť aj na betlehemské predstavenie v podaní Divadla teatrálnej skratky. To sa bude konať dokonca dvakrát priamo v centre mesta pred budovou Radnice.

Tri zlaté vlasy deda Vševeda

26. decembra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Príbeh chudobného Plavčíka, ktorý sa vyberie na dlhú dobrodružnú cestu za tajomným dedom Vševedom, aby získal od neho tri zlaté vlasy a mohol sa tak oženiť s princeznou si budete môcť pozrieť spolu so svojimi ratolesťami v Spišskom divadle. Dozviete sa, že vytrvalosť, dobré srdce a láska, sú tou najmocnejšou zbraňou proti zlu a pýche.

Žena v čiernom

26. decembra 2018 o 17:00, divadlo Kontra

Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na Úhorných močariskách odohrajú herci divadla Kontra v druhý sviatok vianočný hneď dvakrát. Prvé predstavenie si môžete pozrieť o 17:00, druhé 19:30 hod.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Počas tohto týždňa mohli Novovešťania zažiť aj hokejový zápas s charitatívnym podtónom. Ako to na zimáku v Spišskej vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Hokejový zápas našich chlapcov proti Michalovciam? Padali góly aj plyšáky!
17
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM