JAB Kultúra

VÝBER: Zoznámte sa s akciami v Spišskej, ktoré radíme počas týždňa navštíviť

Je tu ďalší novembrový týždeň a môžete sa počas neho v Spišskej tešiť aj na rôzne zaujímavé podujatia. Zostavili sme výber akcií, ktoré radíme navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku VÝBER: Zoznámte sa s akciami v Spišskej, ktoré radíme počas týždňa navštíviť
Zdroj: Dnes24.sk

Macbeth

14. novembra 2017 o 19:00, Divadlo Kontra

Divadlo Kontra pripravilo na začiatku týždňa pre milovníkov Shakespeara – Macbetha -, akého ste ešte nevideli. Vzrušujúca divadelná hra, v ktorej hlavná postava získala cena za najlepší herecký výkon na Albamono festivale v Albánsku.

Objavujeme rúčkami

15. novembra 2017 o 9:00, Materské centrum Dietka

Materské centrum otvára dvere deťom, ktoré radi tvoria. Detičky si vyskúšajú všetko zaujímavé, čo by ste im doma nedovolili. Podujatie je určené pre deti od 3 rokov. V materskom centre Dietka na sídlisku Mier bude nová aktivita pre najmenších pripravená vždy v stredu o 9:00 a vo štvrtok o 16:00 hod.

Rozhovory o umení

15. novembra 2017 o 17:00 , Galéria umelcov Spiša

Obrazová prezentácia a beseda so všestrannými umelcami o výtvarnom umení, hudbe a divadle. Hostia: Ing. E. Labaj – výtvarník, riaditeľ Mestského kultúrneho centra a Mgr. P. Krupa – umelec a výtvarný pedagóg. Peter Krupa zobrazil Majstra Pavla v Levočskom divadle a dokumentárnom filme. Emil Labaj je žiakom Petra Krupu. Podujatie organizované v rámci Roku Majstra Pavla.

HK SNV – HK OSMON BRATISLAVA

15. novembra 2017 o 17:00, Zimný štadión

V strede týždňa si prídu na svoje aj fanúšikovia hokeja. V ďalšom kole prvej hokejovej ligy si zmerajú sily naši hokejisti so súpermi z Bratislavy.

To je ohromné miláčik…

16. novembra 2017 o 19.00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Zabaviť sa môžete počas pracovného týždňa aj v podkroví Domu Matice slovenskej, kde Divadlo na opätkoch pripravilo komédiu na motívy divadelnej hry od Geraldine Aron „Môj skvelý rozvod“.

Dámsky krajčír

16. novembra 2017 o 19:00 , Spišské divadlo

Francúzsku situačnú komédia plnú komických situácií, zvratov, klamstiev a snahy vymotať sa z nich uvedie vo štvrtok večer Spišské divadlo. Divadelná hra Dámsky krajčír je o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom.

Ferčekovská desiatka

17. novembra 2017 o 11:00, Ferčekovce SKI klub

OZ Novoveská Huta a ŠK Ferčekovce organizujú v piatok už 9. ročník behu Ferčekovská desiatka. Štartujú pretekári a pretekárky riadne a včas zaprezentovaní. Prezentácia bude v deň preteku v priestoroch štartu. Deti od 11:00 do 11:45 (štart o 12:00); dospelí a dorast – do 13:45 (štart o 14:00).

Bajkeri

17. novembra 2017 o 17:00, kino Mier

Nevlastní bratia Jakub a David, spolu s kamarátom Sašom, trávia väčšinu svojho času vo svete sociálnych sietí a najväčším životným problémom je pre nich vybitý mobilný telefón alebo nefunkčná wifi. Na nátlak rodičov sú donútení vydať sa pod vedením Davidovej pôvabnej „macochy“ Terezy na dvestokilometrový cyklovýlet. S prekvapením zisťujú, že tam vonku je skutočný svet, v ktorom život znamená viac ako status na facebooku. Českú komédiu si môžete vychutnať v piatok podvečer.

Strelecká súťaž

18. novembra 2017 o 8:00, Krytá strelnica

Klub spišských strelcov SNV v spolupráci s f. Slovprezent organizujú 9. ročník verejnej streleckej súťaže z krátkych a dlhých zbraní o putovný pohár primátora mesta Spišská Nová Ves. Disciplíny: Ľubovoľná malokalibrová puška (malokalibrovka), 10+10 rán na 50 metrov, pištoľ 30 rán na vzdialenosť 25 m (ľavá ruka, pravá ruka a obojruč), situačná streľba 9 rán na vzdialenosť 10 metrov.

Najlepšie animované videoklipy

18. novembra 2017 o 18:00 Čajovňa Alchýmka

Zaujímavý večer môžete počas tohoto týždňa stráviť aj v Alchýmke. Práve tam bude pripravené podujatie, na ktorom uvidíte najlepšie animované videoklipy. Pozrieť si môžete 14 videoklipov, ktoré umocňujú zážitok z hudby.

Korčuľovanie s predstaviteľmi mesta

19. novembra 2017 o 17:30, Zimný štadión

Korčuľovanie s primátorom, viceprimátorkou, prednostom OÚ a ďalšími známymi tvárami nášho mesta je pripravené na záver tretieho novembrového týždňa. Okrem korčuľovania budú pripravené aj zábavné aktivity a súťaže.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM