JAB Kultúra

Výber na tento týždeň: NAJ podujatia, ktoré nás čakajú v Spišskej

Oddýchnuť si či zabaviť sa v našom meste môžete počas tohto týždňa aj na rôznych podujatiach. Vybrali sme tie naj.

Ilustračný obrázok k článku Výber na tento týždeň: NAJ podujatia, ktoré nás čakajú v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Kto je ďalší?

2. septembra 2019 o 17:00, kino Mier

Nový slovenský film „Kto je ďalší?“ režiséra a scenáristu Mira Drobného, ktorý je autorom úspešných projektov Rytmus – sídliskový sen a ovce.sk, je inšpirovaný tromi skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. Osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich až na hranicu života a smrti.

Filmový klub / Pavarotti

3. septembra 2019 o 19:00, kino Mier

Všeobecný i intímny filmový pohľad na život, prácu a osobu opernej legendy Luciana Pavarottiho. Pavarotti priblížil operu najširšiemu publiku. Z chudobného talianskeho chlapca sa stal medzinárodnou rockovou hviezdou. Jeho životný príbeh, ktorý emóciami, zvratmi a veľkoleposťou sám o sebe pripomína operu, rozpráva režisér Ron Howard.  

Life kouč

3. septembra 2019 o 19:00, Divadlo Kontra 

Wendy potrebuje pomoc. Ale aj jej terapeut! Ten stojí pred veľkou úlohou: spraviť z mladej naivky, ktorej život je jedna veľká katastrofa, úspešnú ženu. Komediálny príbeh dvoch ľudí, z ktorých jeden nachádza svoje miesto v džungli života a druhý si uvedomí, že cesta, ktorou šiel doteraz, nevedie tam, kam by si želal si môžete pozrieť v utorok večer.

Poetický Spiš

6. septembra 2019 od 10:00, Galéria umelcov Spiša

Krajská organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Košiciach a Okresná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Spišskej Novej Vsi pod záštitou predsedu VÚC Rastislava Trnku pripravili 1. ročník prehliadky jej členov v prednese poézie, prózy a vlastnej tvorby. 

Fly me to the moon

6. septembra 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Čierna komédia o dvoch opatrovateľkách, ktoré vedia odolať všetkému, okrem pokušeniu a malých rozhodnutiach, ktoré majú veľké následky. Prvé uvedenie na Slovensku od autorky mega úspešného titulu „Kamene vo vreckách“, ktorý sa hral v Kontre viac ako 10 rokov. 

Na kus reči s… / talkshow

6. septembra  2019 o 19:30, Zlatá pivnička

Televízna redaktorka Lucia Lukušová pozýva na ďalšiu talkshow o úspešných Spišiakoch s a hudobným hosťom Kamilom Bartkom v priestoroch letnej záhrady.  Tentokrát budú hosťami: Janka Rebeka Štefková – spisovateľka a novinárka, Daniela Dzurňáková – psia psychologička, Branislav Michalčík – šéfkuchár a konzultant v gastronómii. 

Dni cyklistiky na Spiši

8. septembra 2019 od 9:00, centrum mesta

Cyklisti sa postavia na štart o 9:00 hod a čaká na nich časovka na mestskom okruhu, ktorá odštartuje pri Radnici a bude pokračovať Letnou ulicou po sochu gen. J. Nálepku, pokračovanie okruhu bude po mestskej komunikácii Zimná ul., spojovacia cesta medzi Zimnou a Letnou za Redutou až po napojenie s Letnou ulicou.

Beh Novoveskou Hutou

8. septembra 2019 od 13:00, Novoveská Huta

V nedeľu si zmerajú sily aj bežci a to v Novoveskej Hute. Od 13:00 sú naplánované detské behy, po nich prídu na rad dorast aj dospelí. Všetci si môžu zabehnúť 5 kilometrov dlhý beh pre zdravie. Preteky spestrí vystúpenie detí zo ZUŠ v Spišskej Novej Vsi a country kapela 3násť ciest.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Železničná stanica v Spišskej prechádza rekonštrukciou. Fotky nájdete v priloženej galérii.

Železničná stanica v našom meste mení vzhľad k lepšiemu: FOTKY z miesta
6
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM