JAB Kultúra

Výber, ktorý neprehliadnite: TOP podujatia mesiaca február v Spišskej a okolí

Pozrite si náš výber top akcií mesiaca február, ktoré sa uskutočnia v našom meste a jeho blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Výber, ktorý neprehliadnite: TOP podujatia mesiaca február v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Verejné preteky v behu na lyžiach

2. februára 2019 od 9:00, Grajnár

Príležitosť zalyžovať si a zmerať sily s inými lyžiarmi môžete využiť v prvú februárovú sobotu doobeda na Grajnári, kde sa uskutoční ďalší ročník tradičných pretekov v behu na lyžiach. Súťažiť sa bude podľa vekových kategórií a každý účastník dostane účastnícky list a nebude chýbať ani občerstvenie v podobe čaju a gulášu.

The Best of Fest Anča

2. februára 2019 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Best of Fest Anča 2018 je kolekciou ocenených krátkometrážnych animovaných filmov z aktuálneho ročníka medzinárodného festivalu animácie Fest Anča, ktoré prešli výberom z takmer 1600 prihlásených titulov z viac ako 70 krajín sveta. Hneď v úvode mesiaca môžete vidieť to najlepšie z krátkometrážnej animácie, študentských filmov, videoklipov a filmov pre deti.

Koncert / spomienka na Martina Škorvánka

9. februára 2019 o 20:00, KD Smižany

Koncert na počasť nedávno zosnulého Martina Škorvánka – ochrancu prírody, horského nosiča, skvelého kamaráta, otca, manžela… Vstupné na akciu dobrovoľné, peniažky z neho pôjdu v plnej výške ako symbolické gesto podpory Maťovej žene so synom. Vystúpia: Jano Svetlan Majerčík, 3násť ciest, Kapura, Clfitons, Midnight Noon, Idea, kapela Divadla hudby -Košice, Barbora Opielová, Martin Pižem, Peťo Kováč & družina a Braňo „Muro“ Bodnovič

Perinbaba

10. februára 2019, o 10:00 a 16:00, Spišské divadlo

V druhú februárovú nedeľu uvedie Spišské divadlo premiéru kultovej rozprávky, ktorá nesmie chýbať na televíznych obrazovkách každé Vianoce. Nesmrteľný príbeh o rozprávkovej Perinbabe, v ktorom láska a dobro porazia zlobu a chamtivosť si môžete pozrieť v podaní divadelných hercov v dopoludňajších aj popoludňajších hodinách.

Smižianska zabíjačka

16. februára od 9:00, pred Kultúrnym domom v Smižanoch

Zabíjačkové špeciality, ukážky spracovania mäsových výrobkov , ale aj sprievodný program v podaní folklórnej skupiny si môžete užiť v tretiu februárovú sobotu pred kultúrnym domom u našich najbližších susedov. Na premiérovom podujatí nebudú chýbať ani typické fašiangové dobroty a akcia vyvrcholí starostovskou veselicou , ktorá sa bude konať večer.

Metropolitný ples

16. februára o 19:00, hotel Metropol

Po štvrtýkrát sa bude zabávať a pomáhať v polovici februára v spišskonovoveskom hoteli Metropol. Finančný výťažok z plesu poputuje na pomoc detičkám z detského domova, Domu sv. Jozefa v Spišskej Novej Vsi. Tešiť sa môžete na prvotriednu gastronómiu a bohatý kultúrny program, o ktorý sa postarajú tanečníci a tanečníčky zo Solus dance academy a svetoznámy virtuózny huslista Filip Jančík. Do tanca bude hrať osemčlenný hudobný ansámbel Dominika Titková & Friends z Nitry a DJ Vili.

Letopisy v obrazoch / vernisáž

19. februára 2019 o 16:00, Múzeum Spiša, Provinčný dom

Vernisáž výstavy originálnych diel ruského maliara – grafika Alexandra Jerašova, ktorá je ojedinelá svojho druhu, pretože cez prizmu starobylého ruského mesta Suzdaľ ukazuje najväčšie medzníky dejín Ruska, ale tiež veľa zo spoločných dejín všetkých slovanských národov. Vernisáž sa bude konať za účasti Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku.

Ples Centra voľného času

19. februára 2019 o 17:00, koncertná sála Reduty

Jarné prázdniny si môžu deti a mládež v Spišskej Novej Vsi spríjemniť detským plesom, ktorého 14. ročník organizuje Centrum voľného času Adam. Deti a ich rodičia sa môžu tešiť na bohatý kultúrny program a rôzne vystúpenia detí. Nebude chýbať ani bohatá tombola či detský hosť plesu, ktorý je prekvapením.

Prehliadka mesta / Večerná prehliadka múzea

21. februára 2019 o 17:00, Múzeum Spiša

Pri príležitosti Medzinárodného dňa turistických sprievodcov vás Múzeum Spiša pripravilo tematické sprevádzanie mestom Spišská Nová Ves so zameraním na podobu Spišskej Novej Vsi v stredoveku. Zraz účastníkov o 17:00 pred Provinčným domom. Účasť voľná, zdarma. Vychutnať si môžete aj večernú prehliadku Provinčného domu – sídla Múzea Spiša so zameraním na históriu Spiša a Provincie XVI spišských miest o 18:00 hod.

Kubánska slovenská noc

22. februára 2019 od 19:00, Koncertná sieň Reduty

V koncertnej sále Reduty v Spišskej Novej Vsi sa bude konať 6. ročník spoločenskej akcie v rytme kubánskej salsy. Kubánsku hudbu zabezpečí Aristarco Peréz so speváčkou Janelys Fernandez Diaz a jeho kapelou Team Cuba. Tento rok sa prepojí kubánska hudba a tanec so slovenskou nôtou. Dopomôžu k tomu muzikanti a bratia zo skupiny Cimbal brothers s ich úžasnou speváčkou Svetlanou Rymarenko. Tanečné vystúpenie a animácie predstaví Mario Lopez s jeho tanečníkmi z Dance company.

Naj športovci mesta

27. februára 2019 o 17:00, kino Mier

V rámci verejnej prezentácie športu Mesto Spišská Nová Ves každoročne vyhlasuje najúspešnejších športovcov mesta Spišská Nová Ves. Za uplynulý rok oceňuje ich vynikajúce športové výsledky a vzornú reprezentáciu klubu a mesta. Slávnostné vyhlásenie najúspešnejších športovcov sa bude konať na konči februára v Kultúrnom dome Mier.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Plesová sezóna je v plnom prúde. V priloženej galérii si môžete pozrieť, ako to vyzeralo na známom Plese Spišiakov.

V Redute sa uskutočnil Ples Spišiakov: Prinášame vám zábery priamo z miesta
22
Galéria
Zdroj: Agentúra Štýl

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM