Iné športy

Volejbalový víkend plný zvratov: Takto dopadli mladé novoveské volejbalistky

Počas víkendu čakalo na mladé novoveské volejbalistky niekoľko zápasov. Svoje sily so súperkami si zmerali juniorky, kadetky aj staršie a mladšie žiačky.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalový víkend plný zvratov: Takto dopadli mladé novoveské volejbalistky
Zdroj: VK SNV

Siedme kolo čakalo na novoveské juniorky, tie svoje zápasy odohrali v Košiciach. Aj napriek snahe sa však dievčatám nedarilo. „V oboch zápasoch platilo, že kto urobil menej chýb, tak vyhrával. V prvom zápase sme ich urobili podstatne viac ako súper. V druhom to už bolo podstatne vyrovnanejšie a bojovnejšie. Cestovali sme však v oklieštenej zostave a preto ani nebola možnosť striedania. Je to škoda, pretože súper bol zdolateľný, " zhodnotila trénerka junioriek Lenka Mihaliková

Slávia TU Košice – VK SNV 3:0 (22,22,21) a 3:1(-19,15,31,20)

Na staršie žiačky čakali zápasy so Stropkovom a po zbabranom zápase v Snine prišli skromne a v úvode sa im až tak nedarilo. Naspäť do hry ich podľa slov trénera Ladislava Ďuriška dostala bojovnosť a nebyť drobných zaváhaní v 5. sete mohol byť 1. zápas v náš prospech. Druhý zápas už mali naše dievčatá navrch.

MVK Stropkov „A“ – VK SNV 3:2 (15,13,–25,–19,12) a 0:3 (-13,–24,–19)

Kadetky odohrali svoje zápasy v nedeľu doma s Prešovom. Oba zápasy však tesne prehrali. „Už na výsledku môžeme vidieť, že sme Prešovčankám nedali nič zadarmo a bojovali o dušu. Prešov mal však oveľa razantnejší útok a lepšie zvládol koncovky. My sme sa trápili. Musím však vyzdvihnúť hru Táni Jakubekovej, ktorej padalo snáď všetko a zo všadiaľ. Veľmi chválim bojovnosť nášho libera Zorky, ktorej zákroky v poli dvíhali fanúšikov z lavičiek. Naozaj musím povedať, že baby nič neodflákli a chceli zvíťaziť. Ďakujem dievčatám za predvedený výkon, a aj keď sme prehrali, nemáme sa za čo hanbiť," pochválila dievčatá ich trénerka Natália Bodáková.

VK SNV – ŠK Elba Prešov 2:3 (16,17,–18,–19,–12) a 2:3 (-23,20,21,–17,–16)

Turnaj v Poprade preveril v hráčskych schopnostiach novoveské mladšie žiačky. V turnaji sa veľmi darilo dievčatám z Áčka, ktoré išli na turnaj odhodlané vyhrať, čo sa im napokon aj podarilo. „Svojou bojovnosťou veľmi pomohla Nina Tökölyová. Svojou rozvahou milo prekvapila Nina Slivková, ktorá umne smerovala lopty do prázdnych priestorov súpera,“ zhodnotil tréner Radovan Žigraj s tým, že dievčence z nášho B-čka sa snažili tiež, no je ešte vidno, že sú ešte len na začiatku. „Aj ony mali skvelé zákroky, ale musíme popracovať na zlepšení v každej jednej herne činnosti jednotlivca, a to sa dá docieliť jedine kvalitným tréningom a hráčskym chcením,“ uzavrel.

  • Poprad – SNV „B“ 2:0 (17,23)
  • Lendak – SNV „A“ 1:2 (20,–21,–11)
  • Poprad – SNV „A“ 1:2 (-12,14,–13)
  • SNV „B“ – Lendak 0:2 (-16,–15)
  • Poprad – Lendak 1:2 (-23,18,–6)
  • SNV „A“ – SNV „B“ 2:0 (13,17)

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Titulná foto: staršie žiačky

FOTO: Mladé novoveské volejbalistky na svojich zápasoch
4
Galéria
Zdroj: VK SNV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM