Miroslav Pomajdík Iné športy

Volejbalistky začali boje o 5. až 8. miesto: Domáce smečiarky nedali súperkám vydýchnuť

Spišskonovoveské volejbalistky nastúpili na domácej palubovke na svoj prvý zápas v boji o 5. až 8. miesto proti Paneurópe Bratislava. V tejto skupine sa hrá na dva hrané zápasy a v prípade zhodného počtu bodov pre obe družstvá, o víťazovi rozhoduje tzv. zlatý set.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky začali boje o 5. až 8. miesto: Domáce smečiarky nedali súperkám vydýchnuť
Zdroj: Dnes24.sk

Na obidvoch stranách nastúpilo do zápasu zhodne po desať hráčok. Domáce začali hrať hneď od začiatku svižný a veľmi sympatický volejbal. Súperkám toho veľa nedovoľovali a po celý zápas ich držali pod permanentným tlakom, čo sa prejavilo v ich hernej dominancii a stálom vedení.

Družstvo Bratislavy sa dostalo za celý zápas do vedenia iba raz a to v úvode tretieho setu. Výborný výkon predviedla Yordanska, ktorá svojimi účinnými blokmi nedovolila Bognárovej, Behúnovej a Golitkovej výraznejšie zamiešať karty. Ďalšie novoveské hráčky nezostávali bokom a účinné smeče predvádzala Olejníková, Povrazníková, Kwasowska a Zaťková. Diváci si prišli naozaj na svoje, keď videli hladké víťazstvo domácich dievčat.

„Dnes sme hrali predovšetkým pre našu česť. Celý týždeň sme sa pokúšali o vieru v naše schopnosti. Zápas prebehol bez väčších taktických úloh, pretože hráčky vedeli, čo majú robiť. Myslím si, že naše dievčatá podali konštantný výkon vo všetkých herných činnostiach. Gratulujem družstvu k hladkému víťazstvu,” povedal tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák.

„Spišská Nová Ves bola dnes lepšia v každej hernej činnosti. My sme pôsobili odovzdaným dojmom, bez bojovnosti a nevedeli sme sa chytiť,” povedala trénerka VŠK Paneurópa Bratislava Michaela Cibulová.

VK Spišská Nová Ves – VŠK Paneurópa Bratislava 3:0 (17,22,18), stav série 1:0

Spišská Nová Ves: Kwasowska 8, Olejníková 10, Povrazníková 10, Yordanska 18, Nováková 4, Zaťková 3, libero: Jagodzińska (Mikušová), tréner Ondrej Spišák

VŠK Paneurópa Bratislava: Bognárová 5, Golitková 7, Marjenková 3, Behúnová 6, Kručovská 9, Halmová libero: Plavčanová (Nagyová 1, Srncová 1), trénerka: Michaela Cibulová

Odveta je na programe v sobotu 29.3.2014 o 17: 00 hod. v Bratislave.

Na snímke: V 3. sete zápasu za stavu 16:13 majú podanie Spišiačky

Foto: Igor Murko

Zdroj: Spišská24/Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM