JAB Iné športy

Volejbalistky úspešné na všetkých frontoch: Darilo sa aj starším žiačkam a kadetkám

Extraligový volejbalistkám sa cez víkend darilo. No nezaostávali ani staršie žiačky či kadetky. Dievčatá si hravo poradili so svojimi súperkami.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky úspešné na všetkých frontoch: Darilo sa aj starším žiačkam a kadetkám
Zdroj: Dnes24.sk

Žiačky majú na postup do druhej časti súťaže iba dva turnaje, z ktorých sa doma teraz hral ten druhý. „Vo všetkých zápasoch Spišiačky vyhrali, čo znamená, že sú zatiaľ na prvom mieste a postúpia do lepšej skupiny,“ prezradil Igor Murko tajomník volejbalového klubu Spišská Nová Ves.Tréner Ladislav Ďuriško mal k dispozícii aj trio žiačok (Dénešová, Morihladková, Kubičárová), ktoré hrajú aj za kadetky či juniorky. To sa odrazilo pozitívne na výkone celého družstva, ktoré jasne vyhralo oba zápasy.

  • VK Spišská Nová Ves – MŠK Vranov 3:1 (13,–23,14,7)
  • VK Spišská Nová Ves – VK Slávia TU Košice 3:0 (10,9,12)

Kadetky sa v prvom, kole predstavili v Michalovciach, ktoré vlani skončili na poslednom mieste, takže sa nečakali žiadne problémy. Predpoklady sa naplnili a volejbalistky vyhrali oba zápasy.„Na prvé zápasy novej kadetskej sezóny odcestovali naše dievčatá do Michaloviec.A keďže prevaha Spišiačok vo všetkých herných činnostiach bola absolútna, výsledky oboch zápasov boli jednoznačné a hodnotiť nie je čo. Hrali sme bez blokovania a bránili len hrou v poli. Sústredili sme sa hlavne na servis, prihrávku, spracovanie lôpt zadarmo a následný protiútok. Víťazstvá v Michalovciach boli povinnosťou,“ zhodnotil priebeh zápasov tréner Zdenek Hauer.

VK Michalovce – VK Spišská Nová Ves 0:3 (-7,–17,–9) a 0:3 (-12,–13,–10)

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM