Miroslav Pomajdík Iné športy

Volejbalistky Spišskej boli pri chuti: Pezinok narazil na ich výborné bloky

Volejbalová extraliga mala na programe svoje 5. kolo. Hráčky Spišskej Novej Vsi cestovali do Pezinka, kde odohrali veľmi dobré stretnutie. Maródujúce hráčky sa už dali dokopy a tak Spišiačky nastupovali na zápas s kompletnou zostavou, ktorá ukázala svoje kvality.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky Spišskej boli pri chuti: Pezinok narazil na ich výborné bloky
Zdroj: Dnes24.sk

Zápas bol od začiatku v rukách Spišskej Novej Vsi, no domáce sa nevzdávali a bojovali o každú loptu. Spišiačky dominovali v záveroch a okrem 2. setu, všetky dotiahli do víťazného konca, čo im prinieslo ďalšie cenné víťazstvo na palubovke súpera.

Tréner Spišák pochválil v prvom sete oduševnenosť svojich hráčiek vo všetkých herných činnostiach. Bol spokojný s dobrým útokom, podaním a najviac pochválil bloky svojich zvereniek. „V druhom sete do stavu 15:16 pre Pezinok sme sa niekoľko krát mali šancu dostať do vedenia, ale našimi individuálnymi chybami sme set prehrali – boli sme opatrní v útočnej fáze, a mali sme problém na prihrávke. V treťom a štvrtom sete to bol boj o každú loptu. Prezentovali sme sa dobrými útokmi aj obrannými fázami, ktoré sme ale striedali miestami so žiackymi chybami. V koncovkách setov nás hnala túžba vyhrať, a to sa nám aj podarilo dvoma úspešnými blokmi,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák.

Po víťaznom zápase v Pezinku sú volejbalistky Spišskej Novej Vsi momentálne na štvrtom mieste.

VTC Pezinok – VK Spišská Nová Ves 1:3 (-16, 17, –23, –24)

Rozhodovali: Szász a Svorenčík,
Divákov: 150

Pezinok: Glóriková 5, Hlavová 11, Fábryová 4, Kostelanská 10, Grolmusová 11, Šmitalová 14, libero Paveleková (Ďurišová 3, Patschová 0). Tréner: P. Bernáth.

Spišská Nová Ves: Sandtnerová, Povrazníková, Yordanska, Zaťková, Sikora, Olejníková, libero: Jagodziñska, (Zeleňáková, Nováková, Kwasowska ). Tréner: O. Spišák.

Najbližší zápas čaká Spišiačky na domácej pôde v Športovej hale o 18:00 v sobotu 2. novembra, v ktorom si zmerajú sily s Paneurópou Bratislava.

Foto: Igor Murko

Zdroj: Spišská24/ VK Spišská Nová Ves

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM