Miroslav Pomajdík Iné športy

Volejbalistky sa pokúsili vyrovnať sériu so Sláviou: Fanúšikovia dievčatá nesklamali, prišlo ich najviac v sezóne!

Spišskonovoveské volejbalistky nastúpili v stredu na svoj druhý play-off zápas na domácej pôde. Domáce hráčky potrebovali zvíťaziť, keď chceli pomýšľať na postup. Domáce publikom vytvorilo naozaj výbornú atmosféru a do haly zavítalo až 500 divákov, čo bol rekord sezóny v návštevnosti.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky sa pokúsili vyrovnať sériu so Sláviou: Fanúšikovia dievčatá nesklamali, prišlo ich najviac v sezóne!
Zdroj: Dnes24.sk

Spišiačky začali veľmi zle. Nič im nevychádzalo, robili množstvo nevynútených chýb, ich herný prejav bol nevýrazný a riadne zaostávali za svojimi súperkami. V druhom sete nastalo u domácich hráčiek mierne zlepšenie, ale aj tak to nestačilo na dobre hrajúce súperky. Naďalej mali problém s prihrávkami a to sa odzrkadlilo v priebežnom stave, kde za pomerne krátku dobu viedli Bratislavčanky už 2:0 na sety.

V treťom sete sa domáce konečne prebudili a začali byť svojim súperkám vyrovnaným partnerom, v závere setu sa dostali dokonca do vedenia a už to vyzeralo na získanie prvého setu, no prišiel úplný záver a ten domáce opäť nezvládli. Spišiačky mali k dobru dva setboly, tie však nevyužili a prišla kontra zo strany súperiek v podobe setbolu/mečbolu a tie dokázali vyhrať aj posledný set. Domáce družstvo si tak zahrá v skupine o 5. až 8. miesto, Slávia postupuje do ďalších bojov o titul.

VK Spišská Nová Ves (7.) – VK Slávia EU Bratislava (2.) 0:3 (-15,–18,–25) – stav série 0:2

Rozhodovali: Niklová a Andrejčák

Spišská Nová Ves: Sandtnerová, Povrazníková, Olejníková, Zaťková, Yordanska, Sikora, libero Jagodzinska (Nováková, Kwasowska, Mikušová). Tréner: O. Spišák.

Slávia: Smataníková, Pištěláková, Kuciaková, Hudecová, Kóšová, Rákošová, libero Doležajová (Mitrengová, Svatošová, Sikelová). Tréner: M. Hančík.

„Sme sklamaní, že sme nepostúpili ďalej. Veril som, že súpera potrápime viacej. V 1. sete sme kopili chybu za chybou. Neprihrali sme si, boli sme pod tlakom vlastných chýb. Horko-ťažko sme sa presadili cez dobrú obranu súpera. Súperovi gratulujem k postupu do ďalších bojov," povedal tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák

„Vidno, že sa hráčky po prvom zápase poučili a začali zápas oveľa koncentrovanejšie a zatlačili súpera kvalitným servisom. Hrali sme odvážnejšie na nahrávke a plnili sme taktické veci na podaní a bloku. Škoda, že v druhom sete po chybe na podaní za stavu 15:8 sme stratili koncentráciu, zhoršila sa prihrávka, nahrávka a nevedeli sme zložiť. Súper ožil a začal hrať odvážnejšie na útoku. Podobne to začalo aj v 3. sete. Trápili sme sa na útoku a bloku mali sme neefektívne podanie. Klobúk dolu za zvládnutú koncovku a gratulujem dievčatám k postupu," vyjadril sa tréner Slávie Martin Hančík.

Foto: Igor Murko

Zdroj: Spišská24/Igor Murko

VK Spišská Nová Ves (7.) - VK Slávia EU Bratislava
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM