Miroslav Pomajdík Iné športy

Volejbalistky majú za sebou prvý zápas play-off: V Bratislave rozhodovali koncovky

Na svoj prvý zápas play-off vycestovali spišskonovoveské volejbalistky do Bratislavy, kde si zmerali svoje sily s družstvom Slávie EU Bratislava. Na zápas sa prišlo pozrieť 200 divákov. Play off sa hrá na dva víťazné zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky majú za sebou prvý zápas play-off: V Bratislave rozhodovali koncovky
Zdroj: Dnes24.sk

Spišiačky hrali naozaj obetavo a v prvých dvoch setoch dostávali svoje súperky neraz pod riadny tlak, dobre ich takticky strážili, no nedarilo sa im zvládať koncovky. Tie sa im stali nakoniec osudnými, keď v Bratislave nedokázali uhrať ani set. Ďalší zápas ich čaká v stredu 12. marca na domácej pôde, kde musia zvíťaziť, keď chcú pomýšľať na postup do semifinále.

„Ukázalo sa, že sme mali veľkú hernú prestávku od posledného zápasu. Začali sme hrať kŕčovito a robili sme strašne veľa chýb. Boli sme nedôslední pri loptách zadarmo, s čím súvisela nižšia efektivita nášho protiútoku. Veľakrát sme mohli odskočiť od súpera, ale vlastnou nedôslednosťou sme sa o to obrali. Nad vodou nás počas celého zápasu držal výborný servis, často aj blok a vynikajúci výkon Mirky Kuciakovej v obrane v poli. V každom prípade musíme do ďalšieho zápasu výrazne zlepšiť protiútok po obrane a loptách zadarmo. Napriek všetkému gratulujem dievčatám k víťazstvu preto, že ho museli vydrieť najmä v prvých dvoch setoch," povedal tréner Slávie Martin Hančík.

„Vedeli sme, že súper bude hrať s maximálnym dôrazom v útoku. V prvom sete za stavu 20:20 sme urobili dve ľahké chyby a potom si súper pomohol dobrým dvojitým striedaním a tam nám zmaril možný úspech v 1. sete. V druhom sete to bolo ešte tesnejšie, my sme sa statočne držali na prihrávke. Keď sme mali prihraté, vedeli sme zaútočiť. Po príjme podania, resp. v hernom komplexe 2 sme mali súpera dobre rozobratého čo sa týka taktiky. Čo sa nám aj darilo realizovať. Znova však prišli v koncovke 2–3 vlastné chyby. V prvých dvoch setoch nám začala viaznuť prihrávka a to sa prejavilo v maximálnej miere v 3. sete, kde sme dostali neskutočne veľké množstvo priamych bodov z podania. Proti súperovi ako je Slávia, keď už dostanete 3–4 bodovú stratu, zvrátiť stav je ťažké. Ale prvé dva sety sme ukázali, že je to v našich silách, boli sme síce trošku zaskočení z toho, že by to mohlo vyjsť. Máme čo robiť, aby sme v odvete potrápili súpera ešte viac a tak nám už neostáva nič iné, len vyhrať dva zápasy po sebe," povedal tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák.

VK Slávia EU Bratislava (2.) – VK Spišská Nová Ves (7.) 3:0 (22, 24, 16) – stav série 1:0

Rozhodovali: Schimpl a Královič

Slávia: Smataníková 3, Pištěláková 11, Kuciaková 11, Hudecová 10, Kóšová 9, Rákošová 12, libero Doležajová (Mitrengová 0, Svatošová 0). Tréner: M. Hančík.

Spišská Nová Ves: Nováková 1, Povrazníková 12, Olejníková 4, Zaťková 1, Yordanska 12, Sikora 8, libero Jagodzinska (Sandtnerová 0, Kwasowska 3, Urbanová 0). Tréner: O. Spišák.

Foto: Radovan Žigraj

Zdroj: Spišská24/Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM