Miroslav Pomajdík Iné športy

Volejbalistky hostili v 1. kole družstvo COP Nitra: Na zápas sa prišlo pozrieť 400 divákov

V sobotu sa na domácej pôde predstavili Spišiačky v 1. kole nového ročníka volejbalovej extraligy žien, v ktorom hostili družstvo z Nitry. Viacero domácich hráčok trápia choroby, čo sa odzrkadlilo v oklieštenej zostave, ktorá nastúpila na zápas.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky hostili v 1. kole družstvo COP Nitra: Na zápas sa prišlo pozrieť 400 divákov
Zdroj: Dnes24.sk

V úvodnom zápase sa predstavili aj nové zahraničné hráčky, výnimkou bola Jagodziñska z Poľska, ktorá nenastúpila kvôli zraneniu. Kapitánkou Spišiačiek bola v tomto zápase Ivana Povrazníková, ktorá prišla na hosťovanie z Pezinka. Počas celého zápasu hrali domáce vo väčšej hernej pohode a v treťom sete dovolili uhrať hráčkam z Nitry iba sedem bodov. Usporiadatelia napočítali 400 divákov, ktorých najviac zaujal smečiarsky výkon Katky Olejníkovej.

VK Spišská Nová Ves – COP Nitra: 3:0 (26, 17, 7)

Rozhodovali: Kubáň, Banáš
Zápas trval 87 minút

Zostava Spišskej: Kwasowska, Sikora, Zaťková, Povrazníková, Olejníková, Yordanska, (Nováková, Zeleňáková)

„Do zápasu sme vstupovali bez libera Jagodzinskej, ktorá je zranená. Taktika proti súperovi bola daná dobrým servisom, chceli sme eliminovať útoky okrajom siete. Toto sa nám prvý set nepodarilo. Náš servis bol neúčinný, ale našťastie ani súper nedokázal útočiť lepšie ako my. My sme sa hlavne trápili pri prihrávaní ľahkých lôpt, tzv. K2, kde naša nahrávačka, ktorá je po zranení, mala problémy s touto nahrávkou. Potrebovali sme 2–3 útoky, kým sme dali bod. Druhý a tretí set, jednoznačné zlepšenie podaní, aj súhra bola medzi hráčkami lepšia, začali sme efektívne útočiť, a tak doviedli zápas do víťazného konca, pričom v treťom sete jednoznačne pomohla Zaťková na servise,“ povedal o zápase tréner Spišiačiek Ondrej Spišák.

Najbližší zápas odohrajú naše volejbalistky v sobotu 5. októbra o 18:00 v Športovej hale, keď si v 2. kole zmerajú sily s družstvom UKF Nitra.

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM