JAB Krimi

Vodiči, pozor! Vieme, ktorý deň prebehne osobitná kontrola v Spišskej a okolí

Polícia si opäť posvieti na novoveských vodičov. Kontrolovaní budú aj cyklisti a chodci. Pri porušení zákona vám môže prísť zásielka rovno domov.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor!  Vieme, ktorý deň prebehne osobitná kontrola v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Kontrola objektívnej zodpovednosti v Spišskej Novej Vsi a okolí prebehne v stredu 9.7.2014. „Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó.

Podľa slov hovorcu aj napriek mnohým avizovaným opatrenia sa na cestách stále nájdu previnilci.Polícia sa zameria na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov, alebo iných návykových látok vodičmi pred, alebo počas jazdy a na dodržiavanie základných povinností vodičov motorových vozidiel a motocyklov.

Ako ďalej doplnil hovorca vzhľadom na letnú turistickú sezónu prebiehajú takéto kontroly v celom Košickom kraji od 4.7.2014. „Hlavným cieľom väčšieho počtu policajných hliadok je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a znížiť nehodovosť na cestách. Polícia bude zároveň aj preventívne pôsobiť na disciplinovanosť vodičov bicyklov a motocyklov ako aj chodcov v súvislosti so zvýšenou intenzitou cestnej premávky v letných mesiacoch a tradičným nárastom účasti motocyklistov a cyklistov," uzavrel Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM