Miroslav Pomajdík Samospráva

Vodiči, dobrá správa: V Spišskej sa už začalo s opravou výtlkov a my sme boli pri tom

Teploty v posledných dňoch dávajú konečne vedieť, že je tu jar. S oteplením sa pristúpilo v Spišskej k oprave výtlkov prostredníctvom horúcej obalovej asfaltovej zmesi, ktorá je z finančného pohľadu menej náročná, ako studená zmes, ktorá sa používa v zimných mesiacoch.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, dobrá správa: V Spišskej sa už začalo s opravou výtlkov a my sme boli pri tom
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk

Na opravu výtlkov mesto zatiaľ vyčlenilo 100 tisíc Eur, no uvažuje sa aj o navýššení prostriedkov na kompletnú výmenu asfaltových kobercov na najhorších úsekoch miestnych komunikácií a o využití vládnej pomoci určenej na tento účel. „V takom prípade uvažujeme o hlbších opravách napr. pri uliciach Slovenská, Fabiniho, Rázusova a z ostatných dôležitých komunikačných trás ide o ulice J. Matušku, Tr. 1. Mája, J. Wolkera, Hviezdoslavova, Gorazdova, Slobody, Hutnícka, Stojan,“ informovala Edita Sýkorová z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi.

Určite mi dáte za pravdu, že cesta v okolí hlavného cintorína na Slovenskej ulici je v žalostnom stave a je už dlhšie tŕňom v oku pre miestnych vodičov. To by sa však tento rok malo zmeniť. Mesto plánuje veľké výmeny častí asfaltového koberca práve na Slovenskej ulici. Celkovo by sa na tejto ulici mala opraviť vozovka vo výmere 5 308,30 m2. Predpokladané finančné náklady na tento projekt sú 179 326 Eur.

oprava ciest v Spišskej
7
Galéria
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk
Oprava výtlkov v Spišskej Novej Vsi
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM