Oliver Buza Hokej

Vlci ukončili čiernu sériu

Tatranskí vlci zdolali Balašichu a po 15 zápasoch bez výhry okúsili pocit víťazstva

Na Spiši sa od úvodu hral svižný a rýchly hokej. Domáci nastúpili s túžbou prelomiť sériu prehier a tento cieľ začali plniť už v 3.min. , kedy Mráz po vzornej spolupráci s Mataiom prvýkrát rozvlnil sieť za hosťujúcim gólmanom. Vlci i naďalej produkovali kvalitný hokej, aktívnym korčuľovaním dostávali hostí pod tlak, škoda len, že séria presiloviek v závere prvej tretiny ostala nevyužitá. A tak Balašicha udrela a v oslabení Birjukov vyrovnal. To však vlkov zdravo nahnevalo a začali ceriť zuby. Najprv si to po delovkách Ježka a Duriša odniesli len žŕdky hosťujúcej brány , no v 32.min. Sekáč v presilovke o dvoch hráčov poslal domácich do vedenia. V tretej časti hry hostia vyvinuli na „vlčiu noru“ tlak a v 42.minúte Surovov vyrovnal a poslal zápas do predĺženia. V ňom dominovali juniori popradského leva a 8 sekúnd pred klaksónom Novotný šťastne,no zaslúžene rozhodol o domácom triumfe.

Aleš Totter tréner Tatranských vlkov : Škoda,že to dnes nebolo za 3 body,šance na to boli. Mrzí nás, že sme v druhej tretine počas série presiloviek neodskočili na viacgólový rozdiel, za čo sme v poslednej tretine zaplatili. Neustálou aktivitou na ktorú som zverencov vyzýval sme si aj v predĺžení vytvárali šance a nakoniec sme zaslúžene zvíťazili. Prínos hráčov HC LEV bol nesporný, je vidno, že chalani hrajú KHL a že im to prospieva.

Tatranskí vlci – HK MVD Balašicha 3 – 2pp

Tretiny: 1:0, 1:1, 0:1 – 1:0, Góly: 3. Mráz (Matai), 32. Sekáč (Novotný, Duriš), 65. Novotný (Sekáč) – 29. Birjukov (Suvorov), 43. Suvorov (Golovanov). Vylúčenia: 7:11 na 2 min, navyše Tomkin 5 min, Belluš a Dašutin 5 min+DKZ. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 43:28. Rozhodcovia: Kantinov – P. Korba, M. Korba. Diváci: 920.

Tatranskí Vlci: Holzer – Motejlek, Nedvěd, Dvořák, Duriš, Kuřítko, Malec – Novotný, Ježek, Sekáč – Mráz, Matai, Mikyska – Belluš, Šaršok, Hrouda

HK MVD Balašicha: Maslakov – Akišin, Mironov, Tomkin, Medvedev, Israfilov, Kasutin – Dašutin, Šipov, Djačenko – Birjukov, Golovanov, Suvorov – Urakčejev, Chamidulin, Kardaľskij – Sentjurin, Komisarčuk, Uvarov

  • ob –

Foto : Michal Buza

Hokej - MHL
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM