Samospráva

VIZUALIZÁCIE: Mesto ukázalo návrh, ako by mohlo vyzerať námestie v Spišskej

Mesto predstavilo aktualizovanú projektovú dokumentáciu regenerácie námestia v Spišskej. Pozrite si návrh, ako by mohlo po rekonštrukcii vyzerať centrum Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Mesto ukázalo návrh, ako by mohlo vyzerať námestie v Spišskej
Zdroj: Mesto SNV

Na ostatnom Mestskom zastupiteľstve v Spišskej Novej Vsi bolo jedným z bodov programu aj predstavenie aktualizovanej projektovej dokumentácie regenerácie námestia IV. etapa – okolie farského kostola, VI. etapa – parková časť pred Redutou a IX. etapa – Levočská ulica.

Vizualizácia návrhu regenerácie časti námestia od Reduty po kostol pripravila a predstavila podľa slov primátora mesta Jána Volného známa architektka a nositeľka niekoľkých ocenení za architektúru Magdaléna Jánovská za pomoci architekta Michala Auxta.

Čítajte tiež: Provinčný dom je opäť otvorený: FOTO, ako vyzerá po komplexnej rekonštrukcii

Základom celého návrhu je podľa jej slov zachovanie zelene aj alejových častí a vytvorenie celoročne využiteľného multifunkčného priestoru pod úrovňou pamätníka.

Pozrite si zaujímavý návrh: Ako by po obnove mohlo vyzerať naše námestie
1
Galéria

Po predstavení návrhu prebehla aj diskusia poslancov. „Veľmi sa teším, že prišiel kreatívny nápad a že toto riešenie prinesie mestu výnimočný pohľad a dopracovanie celého námestia,“ vyjadrila sa poslankyňa Zuzana Záborská (nezávislá). Poslanec Jozef Kačenga (SMER-SD, SNS) si myslí, že aktualizovaná vizualizácia nášho námestia vyzerá super.

Čítajte tiež: Sprejeri v uliciach mesta: Pripravuje sa ďalší ročník Graffity Spiš

„Oceňujem snahu vedenia mesta riešiť regeneráciu námestia. Je to pre mesto a jeho obyvateľov veľmi významná a citlivá vec. Podľa môjho názoru ideálne by bolo vyhlásiť transparentnú súťaž na výber najlepšieho návrhu, aby sme mali zaručený čo najkvalitnejší a najvhodnejší návrh,“ povedal Adnan Akram (SIEŤ, SDKÚ-DS). Poslanci mestského zastupiteľstva toto uznesenie prijali jednohlasne.

Pozrite si zaujímavý návrh: Ako by po obnove mohlo vyzerať naše námestie
13
Galéria
Zdroj: Mesto SNV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM