JAB Komunálne voľby

Víťaz primátorských volieb Pavol Bečarik: Toto budú jeho prvé kroky vo funkcii!

Novovešťania v komunálnych voľbách rozhodli. Ako je známe, novým primátorom sa stane Pavol Bečarik. Prezradil, aké budú jeho prvé kroky a priority.

Ilustračný obrázok k článku Víťaz primátorských volieb Pavol Bečarik: Toto budú jeho prvé kroky vo funkcii!
Zdroj: P. Bečarik

V primátorských voľbách získal Pavol Bečarik (kandidujúci za SNS, Smer – sociálna demokracia, Most-Híd) 5965 hlasov, čo predstavuje 52,73 % a pomerne jednoznačne sa stal víťazom primátorských volieb v Spišskej Novej Vsi. Aké budú jeho prvé kroky a priority?

„V prvom rade je potrebné splniť zákonom stanovené povinnosti, zložiť sľub primátora a poslancov mestského zastupiteľstva. Ustanoviť štruktúry a obsadenie odborných komisií a mestských výborov. Následne je potrebné dokončiť začaté projekty, napríklad zateplenie hasičskej zbrojnice v Novoveskej Hute, vybavenie odborných učební na základných školách, rekonštruovať telocvične, elektrické rozvody a sociálne zariadenie na ZŠ na Hutníckej ulici. Pustiť sa do rekonštrukcie Nábrežia Hornádu pri Multicentre s premostením Hornádu a vybudovaním krátkeho úseku mestskej cyklotrasy,“ povedal pre spravodajský portál Spišská 24 Pavol Bečarik.

Ten zároveň dodal, že za prioritu považuje hľadanie zdrojov na vybudovanie parkovísk pri železničnej stanici a zavedenie systémových opatrení, nastavenie režimu nástupných a výstupných plôch v tomto priestore. „ Radi by sme taktiež zabezpečili prekrytie vedľajšej ľadovej plochy zimného štadióna a ďalšie rekonštrukcie športovísk, “ ozrejmil.

Ako doplnil, vo väčšej miere chce zapojiť mesto do regionálneho rozvoja cestovného ruchu, preto je nevyhnutné sledovať výzvy z IROP a využívať rôzne externé zdroje. „Potrebujeme vyriešiť prepravnú službu ako pokračovanie Senior Expresu medzi poliklinikami, prípadne domovom dôchodcov. Pripravujeme zavedenie SOS náramkov a nastavenie optimálneho modelu ich financovania a zavedenia do praxe,“ prezradil Bečarik ďalšie plány.

Okrem toho mesto podľa jeho slov potrebuje urgentne odborných lekárov, prioritne pre onkologických pacientov. „ Situácia je tu neúnosná. Rokovania, ktoré sme absolvovali naznačujú, že to nebude ľahká úloha. Zároveň je potrebné hľadať riešenia a rokovať so subjektmi poskytujúcimi opatrovateľské služby a sociálnu starostlivosť,“ uviedol s tým, že sa určite nezabudne ani na mestskú mládež. „Zintenzívnime vzájomnú komunikáciu a podporíme každú dobrú myšlienku, podpora dobrovoľníctva sa musí stať pre nás samozrejmosťou. Verím, že postupnými krokmi zrealizujeme jednotlivé oblasti volebného programu,“ uzavrel Pavol Bečarik.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM