JAB Kultúra

Víkendové dni v Spišskej? Mikuláš, vianočný koncert aj korčuľovanie

Odštartoval víkend a voľné dni prinesú aj v našom meste množstvo pestrých podujatí. Necháte sa zlákať?

Ilustračný obrázok k článku Víkendové dni v Spišskej? Mikuláš, vianočný koncert aj korčuľovanie
Zdroj: Dnes24.sk

Spišské ozveny Nežnej revolúcie

7. decembra 2019 o 18:00 hod., Múzeum Spiša

Sprievodné podujatie výstavy „Jak to bulo v Novejši“. V rámci tohto podujatia najskôr prebehne komentovaná prehliadka výstavy „Jak to bulo v Novejši“, potom sa uskutoční koncert piesní Nežnej revolúcie v podaní Tomáša Kuľku. Na záver sa bude konať diskusia s účastníkmi Nežnej revolúcie v Spišskej Novej Vsi.

Verejné korčuľovanie

7. a 8. decembra 2019, od 17:30hod., Zimný štadión

Sobotný aj nedeľný podvečer môžete stráviť aj aktívne na Zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Na svoje si prídu milovníci korčuľovania, pre ktorých bude štadión otvorený v sobotu aj nedeľu dve hodiny.

Spýtaj sa vašich: 89´

7. decembra 2019 o 18:00 hod., Čajovňa Alchýmka

Dokumentárny film Spýtaj sa vašich: 89´ je pokračovaním filmu k udalostiam Augusta 1968 a prináša pútavú "oral history” mozaiku spomienok bežných ľudí na November 1989. Vnáša svieži pohľad na prežívanie malých osobných dejín v kontexte veľkých spoločenských zmien s odstupom 30 rokov života v slobode. Je akýmsi rozmanitým zamyslením sa nad transformáciou spoločnosti, jej prepojením na dovtedy uzavretý okolitý svet a privykaniu si na novonadobudnuté práva a slobody.

Šťastný nový rok

7. a 8. decembra 2019 o 19:00, kino Mier

Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Scenár filmu sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok a cez množstvo komických, ale i romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde.

Mikuláš pre deti

8. decembra 2019 o 13:30hod., Ferčekovce, kostol

Mikuláš má v tomto roku veľa práce. Kým obehne celý svet, chvíľku to trvá. To najlepšie si ale necháva nakoniec. V nedeľu zavíta do Ferčekoviec a balíčkom poteší všetky dobré deti.

Tri prasiatka a vlk

8. decembra 2019 o 16:00 hod.,Spišské divadlo

Klasická krochkajúca rozprávka o troch ružových pupkáčoch – Ňafovi, Nifkovi a Ňufke, ktorí na vlastnej prasiatkovskej koži pocítia, že postaviť si domček je oveľa dôležitejšie, ako napchávať sa žaluďmi a leňošiť. Taktiež im ich kvíkajúce srdiečko našepká, ako zvíťaziť nad pažravým Vĺčkom – Tĺčkom. A prekvapenie na záver – príde i Zajko!

Slovensko Advent 2019 / vianočný koncert

8. decembra 2019 o 19:15 hod., Koncertná sála Reduty

RTVS pripravila koncert, ktorý sa bude konať v koncertnej sále Reduty. Príde aj Mário KULY Kolár (Desmod) a nebude chýbať ani vianočný koncert komorného súboru Musica Cassovia Košice.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM