JAB Kultúra

Víkendová ponuka pre Novovešťanov: Prehľad akcií na jednom mieste, stačí si vybrať

Chcete sa pripraviť na voľné dni? Potom sa môžete inšpirovať prehľadom, ktorý sme pre vás zostavili. Čo všetko sa bude diať v Spišskej a okolí?

Ilustračný obrázok k článku Víkendová ponuka pre Novovešťanov: Prehľad akcií na jednom mieste, stačí si vybrať
Zdroj: Dnes24.sk

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V MAŽORETKOVOM ŠPORTE

6. – 7. mája. 2017 od 9.00, Športová hala

Počas predĺženého májového víkendu sa bude v Spišskej na čo pozerať. Viac než tisícka mažoretiek si v našej športovej hale počas dvoch dní zmeria sily počas majstrovstiev Slovenska. Začiatok súťaže počas oboch dní začína od deviatej hodiny. V sobotu sa predstavia malé formácie baton, pom-pom´s, mix, flag. V nedeľu veľké formácie – klasické mažoretky a klasický pompom.

OTVORENIE SEZÓNY NA SPIŠSKOM HRADE

6.mája 2017 od 11.00, Spišský hrad

Aj tento rok sa môžeme tešiť na slávnostné otvorenie letnej sezóny Spišského hradu. Na dominantu Spiša zavítajú v rámci celodenného programu rôzni umelci. Nebude chýbať ani sprievod v dobových kostýmoch, šermiari či tanečnice. Návštevníci budú môcť nazrieť aj do hradnej kuchyne či obdivovať živé sochy.

OTVORENIE MOTOSEZÓNY

6. mája. 2017 od 14.00, Radničné námestie

Niekoľko stoviek dvojkolesových tátošov zavíta počas soboty do nášho mesta. Chystá sa totiž otvorenie motosezóny východného Slovenska. Sobotné popoludnie tak bude v našom meste patriť mohutným strojom aj sprievodnému programu.

MESIAC A MAGNÓLIE

6.mája 2017 o 19.30, Divadlo Kontra

V sobotu večer sa môžeme tešiť aj na premiéru vynikajúcej komédie o tom, ako sa natáčal veľký hollywoodsky film Odviate vetrom. Legendárny producent David O. Selznick zamyká režiséra a scenáristu vo svojej kancelárii a prinúti ich k nadľudskému výkonu. Dokonalé obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a neskutočná zábava je pripravená v divadle Kontra.

OTVORENIE LETNEJ TURISTICKEJ SEZÓNY

7.mája 2017 o 14:00, Podlesok

Počas predĺženého víkendu sa môžete tešiť aj na slávnostné otvorenie letnej turistickej sezóny v Slovenskom raji na Podlesku. Na návštevníkov Slovenského raja čaká práve pre tejto príležitosti aj kultúrny program. Slávnostným popoludním bude sprevádzať moderátor a zabávač Jožo Pročko.

ŠMOLKOVIA: ZABUDNUTÁ DEDINKA

7. mája. 2017 o 15.30, kino Mier

V nedeľu popoludní vás pobavia v kine Mier aj malí modrí šmolkovia. Vďaka záhadnej mape sa Šmolinka spolu s Mudrošom, Babrošom a Silákom vydáva na dobrodružnú výpravu a náhodou objavia najväčšie tajomstvo v dejinách Šmolkov.

DEŇ RODINY

8. mája 2017 od 13.00, Severný park v Levoči

Niečo pre tých ktorí chcú sviatočný deň stráviť v kruhu rodiny. V susednej Levoči sa chystá akcia pre rodiny. Pondelkové popoludnie tak môžu mamky stráviť oddychom a kúpiť si niečo pekné. Ockovia si môžu zahrať netradičný futbal alebo predviesť svoju zručnosť pred očami svojich synov. Pripravené budú aj rôzne zaujímavé súťaže, kde bude možnosť vyskúšať air wheel, uviazať kravatu, súťažiť v skladaní puzzle, či vyhrať tombolu a mnohé iné.

BABY ŠÉF

8. mája 2017 o 15:30, kino Mier

Navonok síce pôsobí ako milé bábätko, ale vo svojom vnútri je to skúsený biznismen, posadnutý obchodnými úspechmi. Pracuje pre organizáciu BabyCorp a jeho hlavným poslaním je zistiť, prečo deti prehrávajú na trhu rodičovskej lásky. Animovanú rodinnú komédiu si môžete vychutnať v sobotu v kine Mier.

CUKY LUKY FILM

8. mája 2017 o 17:00, kino Mier

Priaznivci bláznivej dvojice Cuky a Luky sa môžu počas predĺženého víkendu tešiť na ich prvý film. Cuky (Petra Polnišová) je neuznaná video bloggerka s túžbou po sláve, Luky (Zuzana Šebová) zas celebrita na výslní, ktorá má všetko, čo by si človek mohol priať. Okrem jedinej jednej veci – lásky. Aby Luky získala muža svojich snov, musí z obyčajnej ženy z ľudu vytvoriť Miss.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto : ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM