JAB Kultúra

Víkend v Spišskej a okolí? Vyberajte z tipov našej redakcie

Môžeme sa radovať, ďalší víkend je už tu. Spomedzi akcií, ktoré sa počas neho chystajú v Spišskej a okolí, naša redakcia vybrala hneď niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Spišskej a okolí? Vyberajte z tipov našej redakcie
Zdroj: Dnes24.sk

Kobuľa fest

29 . júla 2017 od 13:00, športový areál obce Jamník

Vyrazte si na originálny festival na skok od Spišskej. Netradičná kombinácia hudobných žánrov, zaujímavý názov a už tretí ročník festivalu privíta všetkých priaznivcov folklórnej a rockovej hudby. Tešiť sa môžete na skupinu Vidiek, Sám Sebou či Gladiátor a nebudú chýbať ani folklórne súbory Jamničan či Smižančanka.

Bocian Riško

29 . – 30 . júla 2017 o 17:00, kino Mier

Veľkolepé vtáčie dobrodružstvo o vrabcovi, ktorý žije ako bocian a myslí si, že je bocian. Má svojráznych kamarátov – sovu Oľgu a papagája Kikiho, s ktorými sa vydáva na let do Afriky. Zábavný a chvíľami dojemný dobrodružný animák pre celú rodinu si môžete vychutnať počas víkendu v kine Mier.

Všetko alebo nič

29 . júla 2017 o 21:15, pred Redutou

V rámci kultúrneho leta si môžete v sobotu neskoro večer vychutnať ďalší z filmov premietaných pod holým nebom. Tentokrát prvý film podľa bestselleru Evity Urbaníkovej. Nerozlučná trojica Linda (Táňa Pauhofová), Vanda (Klára Issová) a Edo (Ľuboš Kostelný). Každý z nich je iný, každý z nich má svoj príbeh, no spája ich vrúcne, oddané priateľstvo.

Poklady ranného baroka

30 . júla. 2017 o 16.00, kaštieľ v Smižanoch

Milovníci vážnej hudby si prídu na svoje v nedeľu popoludní v susedných Smižanoch. Počas koncertu sa predstavia – Hilda Gulyás – soprán, Adam Szendrei – barokové husle, Mateusz Kowalski – viola da gamba, Hugo de Rodas – arcilutna, baroková gitara, Jakub Mitrík – theorba.

Promenádne podujatia pred Redutou

30 . júla 2017 o 16:00, pred Redutou

Ani v Spišskej na námestí v nedeľu neprídu Novovešťania skrátka. Na svoje si prídu deti aj dospelí. O 16:00 je pripravená rozprávka pre deti v podaní Bábkového divadla Anima z Prievidze. Po rozprávke vám zase nedeľné popoludnie spríjemní priamo na námestí novoveská skupina FFB .

O troch hudcoch

30 . júla 2017 o 17.30, pred Kinom Mier

Pôvodná slovenská hudobná rozprávka, v ktorej namyslení hudci prídu o svoje hudobné nástroje a zvuk vo svojich nástrojoch. Vietor sa takýmto spôsobom pokúsi skrotiť ich pýchu a namyslenosť. Len vzájomnou spoluprácou pri zdolávani prekážok a zmenou prístupu k životu sa dopracujú k znovuzískaniu svojich hudobných nástrojov a ich zvuku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM