JAB Rôzne

Viete si tipnúť, o ktoré ide? Na TÝCHTO uliciach v Spišskej zaznamenali najviac priestupkov!

Zaujímavé informácie od strážcov poriadku. Mestská polícia prezradila, na ktorých uliciach v Spišskej vlani riešila najviac priestupkov. No poskytla aj iné zaujímavosti...

Ilustračný obrázok k článku Viete si tipnúť, o ktoré ide? Na TÝCHTO uliciach v Spišskej zaznamenali najviac priestupkov!
Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu roka 2017 Mestská polícia v Spišskej Novej Vsi zaevidovala 5907 priestupkov. Strážcovia poriadku informovali, že najviac riešených priestupkov bolo vlani v našom meste na Radničnom námestí a to presne 758, potom na Zimnej ulici s počtom priestupkov 480 a na Chrapčiakovej ulici s počtom 382 priestupkov.

V máji najviac

Spišskonovoveská mestská polícia však uviedla aj ďalšie zaujímavosti. Informovala, že v minulom roku bolo najviac priestupkov spáchaných ľuďmi vo veku od 41 do 50 rokov, išlo o 1218 priestupkov. Strážcovia poriadku doplnili, že osobami mužského pohlavia v tomto vekovom rozmedzí bolo spáchaných 856 priestupkov a osobami ženského pohlavia 362 priestupkov.

Najviac zistených priestupkov počas roka 2017 bolo v mesiaci máj a to v počte 663. „Najviac spáchaných priestupkov za rok 2017 bolo v čase medzi 14:00 až 16:00 hodinou,“ uviedla polícia.

Najväčší pokles

Ako sme už priblížili, novoveskí mestskí policajti za vlaňajšok evidujú 5907 priestupkov. Ako povedal pre náš portál náčelník Michal Komara, v porovnaní s rokom 2016 bol najväčší pokles priestupkov porušenia VZN Mesta Spišská Nová Ves o čistote a to o 323.

„Pokles týchto priestupkov súvisí s preventívným pôsobením, zvýšením počtu uzamknutých smetných nádob či pravidelnou kontrolou hliadok a opakovanými upozorneniami,“ doplnil Komara s tým, že veľkým plusom bolo aj odstránenie niektorých kontajnerov na zberanie šatstva, čím prestali lákať určitú skupinu osôb, ktorá znečisťovali ich okolie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM